Νέα προμήθεια άνθρακα από την KRU Overseas Ltd. για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού

Η βιομηχανία τσιμέντου είναι ένας από τους κορυφαίους τομείς στην παραγωγή κατασκευαστικών υλικών.

Ανανέωσε την συνεργασία της για την προμήθεια με άνθρακα της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού η εταιρία KRU Overseas Ltd. η οποία έχει την έδρα της στην Κύπρο.

Το νέο συμβόλαιο που συνήφθη ανάμεσα στον προμηθευτή και την ηγέτιδα δύναμη στην βαριά βιομηχανία της Κύπρου έρχεται σε συνέχεια του προηγούμενου, τον Σεπτέμβριο του 2019, επιβεβαιώνοντας την καλή συνεργασία και την πρόοδο στα συγκεκριμένα ζητήματα. 

Η KRU Overseas κέρδισε το νέο διαγωνισμό για την παράδοση άλλης μιας παρτίδας υψηλής ποιότητας άνθρακα, η οποία θα αποσταλεί τον Ιούλιο στο λιμάνι του Βασιλικού.

Η βιομηχανία τσιμέντου είναι ένας από τους κορυφαίους τομείς στην παραγωγή κατασκευαστικών υλικών, ικανοποιώντας μια από τις πρωταρχικές ανάγκες των Κυπρίων για τη δημιουργία κοινωνικών, μεταφορικών και μηχανικών δομών. 

Εν μέσω πανδημίας Covid-19, κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικής σημασίας, καθώς η επιστροφή της παγκόσμιας βιομηχανίας στην κανονικότητα θα διασφαλίσει οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση, κρίσιμες παραμέτρους  έργο τόσο για την Κύπρο όσο και για ολόκληρο τον κόσμο.

Ιδρυθείσα το 1963, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες μονάδες στην Κύπρο. Δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής κλίνκερ και τσιμέντου και διαχειρίζεται τέσσερα λατομεία από τα οποία εξορύσσει πρώτες ύλες οι οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή τσιμέντου. 

Το 2011, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ενός νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου κλίνκερ, στην βάση των νέων ευρωπαϊκών προτύπων, με την Τσιμεντοποιία να επιδιώκει συνεχώς να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων, κάνοντας συνεχείς αναβαθμίσεις και κάνοντας επενδύσεις σύμφωνα με την πι σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία. 

Καθώς η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού μείωσε τη χρήση συμβατικών στερεών καυσίμων κατά περισσότερο από 50% τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα δημιούργησε το δικό της Φωτοβολταϊκό Πάρκο 8MWp, το οποίο λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2020, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.  

Παράλληλα, η KRU Overseas αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις διαχείρισης αποθεμάτων σε μια παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού άνθρακα, ώστε να παρέχει την πιο αποτελεσματική και έγκαιρη παράδοση σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. 

Πρόκειται για μια  κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, η οποία ασκεί τις δραστηριότητές της με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη για την κοινωνία, τους πολίτες, τους πελάτες, τους μετόχους και τις τοπικές κοινότητες, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες μέσω φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας, καινοτομία και διατηρώντας την επίγνωση των ευκαιριών που προσφέρει η οικονομία της γνώσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ