Πρωτόγνωρες εκπτώσεις λόγω ανάγκης ρευστότητας

Η ανάγκη ρευστοποίησης και «ξεφορτώματος» των αδιάθετων προϊόντων θα οδηγήσουν σε εκπτώσεις πρωτόγνωρες διαμηνύουν από την ΠΟΒΕΚ

Οι εκπτώσεις σε είδη ένδυσης και υπόδησης ίσως φτάσουν το 70% και 80%. Σε άλλα προϊόντα, όπως τα ηλεκτρονικά επί παραδείγματι, θα κυμανθούν από 30% με 40%. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, εξήγησε τους λόγους που καθιστούν βέβαιο το γεγονός των «πρωτόγνωρων» όπως είπε, εκπτώσεων.

 

«Οι επιχειρήσεις αδημονούσαν να ανοίξουν. Σωρευθήκαν αρκετοί λογαριασμοί και χρέη. Οπότε είναι αδήριτη ανάγκη  ρευστότητας από της επιχειρήσεις, για να καλύψουν τα έξοδα και να δημιουργήσουν κεφάλαιο για συνέχιση της δραστηριότητας τους. Προκειμένου να συμβούν αυτά, μπαίνουμε σε μια περίοδο μεγάλων εκπτώσεων και ξεπουλημάτων με τιμές που θα εκπλήξουν το καταναλωτικό κοινό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρσάρης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «Είμαι κατηγορηματικός ότι οι εκπτώσεις και οι τιμές θα είναι πρωτόγνωρες. Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να κινηθούν σε διαφορετικά πλαίσια. Αυτό επειδή υπάρχει μεγάλο απόθεμα που πρέπει να το δώσει ο καταστηματάρχης για να «φύγουν» τα αδιάθετα αποθέματα του αλλά και να ρευστοποιήσει»

Σύμφωνα με τον κ. Κουρσάρη, οι εκπτώσεις υπολογίζονται στον χώρο της ένδυσης και τις υπόδησης να φτάνουν το 70% και 80 %  και πολλές φορές θα υπάρξουν τιμές κάτω και του κόστους… Άλλα είδη όπως ηλεκτρονικά επί παραδείγματι, θα κυμαίνονται γύρω σε 30% με 40%.

Οι μεγάλες εκπτώσεις θα αποτελέσουν αφορμή για μαζική προσέλευση των καταναλωτών στα εμπορικά καταστήματα. Ως εκ τούτου προτρέπονται οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει οπισθοχώρηση στην βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας.

Εξάλλου ο εμπορικός κόσμος όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Κουρσάρης, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και εφαρμογές των πρωτοκόλλων ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ