Σε ποιες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου θα είναι απαραίτητο το SafePass

Σύμφωνα με το νέο Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας το SafePass θα είναι απαραίτητο σε ένα μεγάλο φάσμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Ποιες οι προϋποθέσεις;

Από τις 20 Ιουλίου και μέχρι τις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με το νέο Διάταγμα του Υπουργέιου Υγείας, επεκτείνεται η χρήση του SafePass και στο λιανικό εμπόριο.

Όπως αναφέρουν οι διευκρινήσεις του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 31 Ιουλίου, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και υποστατικά όπου, τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης σύμφωνα με τις εκάστοτε κατευθυντήριες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει η δυνατότητα συνάθροισης πέραν των 20 προσώπων, περιλαμβανομένων των εργαζομένων, απαιτείται για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω η προσκόμιση SafePass.

Ως εκ τούτου, η προσκόμιση του SafePass θα είναι απαραίτητη πλέον στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων, πέραν των χώρων εστίασης και κέντρων διασκέδασης που εφαρμοζόταν μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ανά πάσα στιγμή πέραν των 20 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, δεν θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση του SafePass.

Για παράδειγμα, δεν απαιτείται η προσκόμιση SafePass, εφόσον σε ένα αρτοποιείο ή μίνι-μάρκετ, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο ανά πάσα στιγμή 15 πελάτες και υπάρχουν και 5 εργαζόμενοι. Σε ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου απαιτείται η προσκόμιση SafePass εφόσον, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, στον χώρο επιτρέπεται να βρίσκονται 16 πελάτες και 5 εργαζόμενοι.

Οι επιχειρήσεις/υποστατικά μεριμνούν ώστε να αναγράφουν σε περίοπτο χώρο εξωτερικά της επιχείρησης/υποστατικού τους, τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο. Επιπλέον, επιβάλλεται όπως αναγράφεται σε περίοπτο χώρο εξωτερικά της επιχείρησης/υποστατικού τους, εάν απαιτείται ή όχι η προσκόμιση SafePass, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και των πελατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ