Σεμινάριο για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ

Για την καλύτερη ενημέρωση και καθοδήγηση των Κυπριακών επιχειρήσεων με στόχο την επιτυχημένη διείσδυση τους στην Αμερικανική αγορά. 

Παρόλο που η αγορά της Αμερικής είναι η μεγαλύτερη καταναλωτική αγορά του κόσμου με τεράστιες προοπτικές, δεν αξιοποιείται στο έπακρο από τις κυπριακές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.  

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη εξωστρέφειας και υποστήριξης των Κυπριακών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, το ΚΕΒΕ, ως μέλος του δικτύου «Enterprise Europe Network», διοργανώνει σεμινάριο για την καλύτερη ενημέρωση και καθοδήγηση των Κυπριακών επιχειρήσεων με στόχο την επιτυχημένη διείσδυση τους στην Αμερικανική αγορά. 

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, η ώρα 15:00.  

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις απαιτήσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια τροφίμων και στις προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσουν όσες Κυπριακές επιχειρήσεις τροφίμων ενδιαφέρονται για εξαγωγές στην Αμερική. 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα γίνει παρουσίαση της Αμερικανικής αγοράς και των καταναλωτικών χαρακτηριστικών και θα παρουσιαστούν οι νέες απαιτήσεις του Αμερικανικού νομοθετικού πλαισίου (FDA) για την ασφάλεια τροφίμων αλλά και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει η επιχείρηση προκειμένου να εγγραφεί στην λίστα των εγκεκριμένων προμηθευτών του FDA ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να δειγματίσει τα προϊόντα της, και τελικώς να ξεκινήσει εμπορικές συναλλαγές. 

Θα γίνει επίσης αναφορά στην ανάγκη ασφάλισης των εμπορικών συναλλαγών  και με ποιο τρόπο το γεγονός αυτό βελτιώνει την ποιότητα της πελατειακής βάσης της επιχείρησης, συμβάλλοντας στην κερδοφόρα ανάπτυξή της και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ξαφνικής ή απροσδόκητης επισφάλειας των αγοραστών. 

Την εμπειρία και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της, θα παρουσιάσει Κυπριακή start-up που δραστηριοποιείται στην εξαγωγή και προώθηση κυπριακών και ελληνικών τροφίμων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην αγορά των ΗΠΑ. 

Τέλος, το σεμινάριο περιλαμβάνει παρουσίαση του Προγράμματος Συγχρηματοδότησης “Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Επιχειρήσεις» από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και στην ανάπτυξη των Κυπριακών επιχειρήσεων. 

Το σεμινάριο είναι εντελώς δωρεάν και δεν έχει καμία χρηματική επιβάρυνση. Για το σκοπό αυτό παρακαλώ δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Οι γλώσσες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική και η Αγγλική.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με το ΚΕΒΕ, Enterprise Europe Network Cyprus, στα τηλέφωνα 22889749/52.