Σε δίκη η υπόθεση φοροδιαφυγής €1 δισ. από την Gucci 

Ανακριτές στο Μιλάνο έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους σε κατ` ισχυρισμό υπόθεση φοροδιαφυγής ποσού γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ, από τον οίκο υψηλής ραπτικής Gucci, ανοίγοντας το δρόμο για επίσημο αίτημα να οδηγηθεί σε δίκη, σύμφωνα με δικαστική πηγή, την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο εκτός εάν εντός των επόμενων 20 ημερών οι δύο πλευρές συμφωνήσουν να έρθουν σε συμβιβασμό, ή αν υπάρξουν νέα αποδεικτικά στοιχεία.

Οι εισαγγελείς υποπτεύονται τον οίκο, ο οποίος ανήκει στον γαλλικό όμιλο ειδών πολυτελείας Kering, μπορεί να κατέβαλε φόρους για τα κέρδη που είχε στην Ιταλία σε μια άλλη χώρα με πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.  Υποστηρίζουν ότι ο οίκος Gucci χρωστάει στις φορολογικές αρχές γύρω στο ένα δισεκατ. ευρώ για εισοδήματα μεταξύ των ετών 2010 και 2016.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν επίσης ότι τα εισοδήματα που έγιναν μέσω της εταιρείας Luxury Goods International (LGI), με έδρα την Ελβετία, η οποία διαχειρίζεται την πλατφόρμα διανομής και εφοδιασμού των περισσότερων από τα προϊόντα πολυτελείας του ομίλου Kering, θα έπρεπε να φορολογηθούν στην Ιταλία και όχι στην Ελβετία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gucci Μάρκο Μπιτζάρι και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Πατρίτζιο Ντι Μάρκο είναι υπό διερεύνηση για την υπόθεση, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Δεν ήταν δυνατή αμέσως η επικοινωνία με τους δικηγόρους των δύο στελεχών για σχόλιο.

Η μητρική εταιρεία Kering ανέφερε ότι είναι «βέβαιη για την ορθότητα και την διαφάνεια του τρόπου λειτουργίας της και συνεργάζεται ενεργά με τις αρμόδιες αρχές».

Πηγή: ΚΥΠΕ