Αιχμές ΠΕΚ για ενδεχόμενη σκοπιμότητα από το Υπουργείο για χαλούμι

Αναφέρει, επίσης, ότι το Υπουργείο Εμπορίου καθησύχαζε τους πάντες λέγοντας ότι θα κάνει προσφυγή για ανατροπή της απόφασης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, «με την οποία χάσαμε το Εμπορικό Σήμα για το Χαλούμι, δεν είναι σημερινή», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Παναγροτική Ένωση Κύπρου (ΠΕΚ), προσθέτοντας ότι η  υπόθεση «χάθηκε λόγω αδιαφορίας, επιπολαιότητας, αδράνειας ίσως και σκοπιμότητας από μέρους του Υπουργείου Εμπορίου».
  
Η ΠΕΚ καλεί το Υπουργείο Εμπορίου να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί χάθηκε η δίκη για εγγραφή του Εμπορικού Σήματος για το Χαλούμι στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να τους ενημερώσει για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για το θέμα του φακέλου για το χαλούμι και της κατοχύρωσης του ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ),  στην συνάντηση του με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ  Γιούγκερ.
 
«Το χαλούμι αποτελεί το κυριότερο εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν της Κύπρου και η αξία του αναμένεται να φτάσει  τα  €200 εκατομμύρια. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι η υπόθεση του φακέλου για κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ δεν θα έχει την ίδια τύχη με αυτήν της εγγραφής του Εμπορικού Σήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο», καταλήγει. 

Πηγή: ΚΥΠΕ