Τον Ιούνιο η καθημερινή πληροφόρηση των καταναλωτών για τιμές προϊόντων

Θα μπορούν οι καταναλωτές να φτιάχνουν το δικό τους καλάθι ανάλογα με τις ανάγκες τους

Πολύ πιο στοχευμένη είναι πλέον η σύγκριση των τιμών που γίνεται μέσω του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου Εμπορίου σύμφωνα με την κ. Αλίκη Ιορδάνου, συντονίστρια του κλάδου ανταγωνισμού της υπηρεσίας προστασίας του καταναλωτή στο υπουργείο Εμπορίου,.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η κ. Ιορδάνου σημείωσε ότι κάποια προϊόντα καταγράφουν μείωση τιμών, ενώ κάποια άλλα αύξηση. Όπως είπε, αυτή τη φορά παρουσιάζονται οι τιμές σε 250 προϊόντα από 400 καταστήματα σε παγκύπριο επίπεδο, γεγονός που δίνει μια καλύτερη εικόνα στον καταναλωτή όταν θέλει να κάνει τα ψώνια του. 

Ενδεικτικά, η κ. Ιορδάνου ανέφερε ότι έχοντας ως βάση τιμών το Σεπτέμβριο του 2021, υπήρξε μείωση τιμών στα λαχανικά, τον καφέ, το λάδι και τα αλλαντικά, ενώ αύξηση καταγράφηκε στο ψωμί, τα αυγά το ψάρι και το γιαούρτι.

Σύμφωνα με την κ. Ιορδάνου, ευελπιστείται ότι μέχρι τον Ιούνιο θα τεθεί σε εφαρμογή το εργαλείο που θα δίνει την ευχέρεια στον καταναλωτή να έχει καθημερινά την πληροφόρηση όσον αφορά στις τιμές των προϊόντων σε όλες τις υπεραγορές και τα αρτοποιία, ώστε να φτιάχνει το δικό του καλάθι.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατέγραψαν τις τιμές προϊόντων με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τον Δεκέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ