Ανάγκη ανανέωσης στόλου οχημάτων για μείωση ρύπων

Θέματα αυτοκινήτων απασχόλησαν τη συνάντηση υπουργού Μεταφορών και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκινήτων & Ηλεκτρικών Οχημάτων

Η ανάγκη ανανέωσης του επιβατικού στόλου οχημάτων για μείωση των ρύπων ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη και αντιπροσωπείας του ΔΣ του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκινήτων & Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΕΜΗΟ), μέλος της ΟΕΒ.

Η συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2023 όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα των μεταφορών στην Κύπρο.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η εισαγωγή οχημάτων ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα σχέδια χορηγιών ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων και το νομοσχέδιο που εκκρεμεί για ψήφιση στη Βουλή Αντιπροσώπων για υιοθέτηση ζωνών κυκλοφορίας χαμηλών και μηδενικών ρύπων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους ήταν οι τάσεις της αγοράς οχημάτων στην Κύπρο και η ανάγκη ανανέωσης του επιβατικού στόλου οχημάτων για μείωση των ρύπων.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται το ηλεκτρονικό πορτοφόλι στην Κύπρο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ