Δρουσιώτης: Άκαιρη και προκλητική η απόφαση για καφέ και ζάχαρη

Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου καταναλωτών

Άκαιρη και προκλητική χαρακτήρισε την κυβερνητική εξαγγελία για προσθήκη του καφέ και της ζάχαρης στο μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ σε περίπου ένα μήνα ο πρόεδρος του συνδέσμου καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης.

Αναλύοντας το σκεπτικό του, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε στο Τρίτο ότι δεν φαίνεται να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Όπως εξήγησε περίπου 10-15 μέρες πριν από την εφαρμογή του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ την πρώτη φορά, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές τους, με αποτέλεσμα να μην φτάσει στους καταναλωτές το όφελος από την κυβερνητική απόφαση. Αιτία εκείνης της εξέλιξης ήταν η εξαγγελία από πλευράς κυβέρνησης της απόφασης αρκετές μέρες προηγουμένως. Σήμερα, συνέχισε, γίνεται το ίδιος λάθος και εξαγγέλλεται ένα περίπου μήνα προηγουμένως η συνέχιση του μηδενικού συντελεστή, καθώς και η προσθήκη δύο νέων προϊόντων.

Όσον αφορά τώρα στο κομμάτι της προσθήκης του καφέ και της ζάχαρης στο μηδενικό συντελεστή, ο κ. Δρουσιώτης χαρακτήρισε την απόφαση προκλητική. Και εξήγησε: Κατ’ αρχήν αναμέναμε πολύ περισσότερα προϊόντα από τα δύο που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Κατά δεύτερο, αναμέναμε την απόφαση για επιδότηση της τιμής σε καύσιμα και ρεύμα και αντ’ αυτού, ακούσαμε για την προσθήκη του καφέ και της ζάχαρης στο μηδενικό συντελεστή, ανέφερε ο κ. Δρουσιώτης.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόστιμο €100 ευρώ για τις φορολογικές δηλώσεις μετά τις 2 Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ