Τι θα πληρώνουμε για τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Η Νομοθεσία θα ψηφιστεί την 1η Μαρτίου και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την δημοσίευσή της στην επίσημη εφημερίδα του Κράτους την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Της Μόνικας Κουρουφέξη 

Στο στούντιο του Μεσημέρι και Κάτι βρέθηκε ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου Βουλευτής των Οικολόγων και μίλησε για τους ρύπους, τα νέα τέλη κυκλοφορίας αλλά και για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοπέμπτου, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρεί σε συμφωνίες με τους κατασκευαστές ούτος ώστε να υπάρχει μια συνεχής μείωση στις εκπομπές ρύπων στα οχήματα. Επομένως σημειώνει υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για αυτούς με πρόνοιες που έχει λάβει η ίδια η ευρωπαϊκή επιτροπή. 

Ερωτηθείς εάν επηρεάζονται τα οχήματα τα οποία έχουν είδη αγοραστεί, ανέφερε ότι επηρεάζονται τα οχήματα τα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμη στην Κύπρο και αυτά που δεν έχουν παραγγελθεί. 

Είναι ξεκάθαρο ότι τα νέα τέλη αφορούν τα οχήματα που θα αγοραστούν μελλοντικά και δεν αφορούν τα οχήματα που βρίσκονται στην Κύπρο αλλά ακόμα δεν έχουν εκτελωνιστεί, τα οχήματα που είναι στα πλοία καθοδόν για Κύπρο ή τα οχήματα που έχουν αγοραστεί αλλά βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της παραγγελίας.

Όλα αυτά τα οχήματα τα οποία θα παραγγελθούν από το εξωτερικό, θα επηρεαστούν μετά την 1η Μαρτίου που θα ψηφιστεί η νομοθεσία.

Ο κ. Θεοπέμπτου ξεκαθάρισε ότι δεν θα επηρεαστούν τα αυτοκίνητα τα οποία πρόκειται να αγοραστούν από χώρους πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να δίνονται κίνητρα στους οδηγούς για να αγοράζουν νέα οχήματα και ενδεχόμενες με νέες τεχνολογίες ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι είναι ακριβώς ο λόγος για το οποίο το Κίνημά του φέρνει ένσταση στο να αφαιρεθούν οι φορολογίες από τα οχήματα. 

"Αν περάσει το κομμάτι του νομοσχεδίου και αφαιρεθούν οι φορολογίες το κράτος θα χάσει περί τα 13 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο". 

Η προσπάθεια σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να πειστεί η Κυβέρνηση και να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει συστήματα και μεθόδους για να βοηθηθεί ο φτωχός κόσμος και να αλλάξει τα παλιά του ρυπογόνα αυτοκίνητα και όχι, όπως είπε, να χαριστούν οι φόροι σε όσους θα αγοράσουν ακριβά καινούρια αυτοκίνητα. 

Τι θα πληρώνουμε σύμφωνα με τα νέα τέλη κυκλοφορίας: 

-Για οχήματα με εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα μικρότερο των 120 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο μισό ευρώ ανά γραμμάριο. 

-Για οχήματα με εκπομπή από 120 μέχρι 150 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο τρία ευρώ ανά γραμμάριο.

-Για οχήματα με εκπομπή από 150 μέχρι 180 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, 5 ευρώ ανά γραμμάριο.  

-Για οχήματα με εκπομπή πέραν των 180 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο, 10 ευρώ ανά γραμμάριο.  

Σχολιάζοντας, ο κ. Θεομπέμπτου είπε ότι η προσπάθεια είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι όταν κυκλοφορά με ρυπογόνο αυτοκίνητο θα πρέπει να πληρώνεις γιατί ρυπαίνεις. 

Νέα τέλη κυκλοφορίας για οχήματα με τεχνολογία ευρωπαϊκού αντιυπραντικού προτύπου Euro: 

-Οχήματα, τεχνολογίας euro6, δηλαδή Σεπτεμβρίου 2014 και μετά, δεν θα έχουν επιπρόσθετη επιβάρυνση. 

-Πετρελαιοκίνητα οχήματα που εμπίπτουν στην ίδια τεχνολογία με υποσημείωση 6c και 6d θα επιβαρύνονται με 100 ευρώ. 

-Τα οχήματα τεχνολογίας euro5 δηλαδή Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι Αυγούστου του 2014 θα επιβαρύνονται με 100 ευρώ τα βενζινοκίνητα και 250 ευρώ τα πετρελαιοκίνητα. 

-Τα οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας θα επιβαρύνονται με 300 ευρώ τα βενζινοκίνητα και 600 ευρώ τα πετρελαιοκίνητα.

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Θεοπέμπτου στο βίντεο που ακολουθεί: