Η Amazon ετοιμάζει σούπερ μάρκετ σε κάθε γειτονιά

Σχέδιο για παντοπωλεία στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σιάτλ, στο Σικάγο, στην Ουάσινγκτον, και στην Φιλαδέλφεια.

Η Amazon.com Inc σχεδιάζει να ανοίξει δεκάδες καταστήματα παντοπωλείων(!) στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς φαίνεται να επεκτείνεται στην αγορά των τροφίμων, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη παράγοντες με γνώση επι του συγκεκριμένου θέματος.

Η Amazon διερευνά επίσης, μια στρατηγική εξαγοράς για την ενίσχυση αυτής της νέας μάρκας σούπερ μάρκετ. Δηλαδή, να εξαγοράσει περιφερειακές αλυσίδες παντοπωλείων, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν τουλάχιστον δώδεκα καταστήματα σε λειτουργία, σύμφωνα με το σχέδιό της.

Η εταιρία αγόρασε την αλυσίδα Whole Foods, που δραστηριοποιείται στην σχετικά ακριβή κατηγορία καταστημάτων τροφίμων, έναντι 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017. Ήδη διεξάγει συνομιλίες για να ανοίξει παντοπωλεία στα εμπορικά κέντρα του Σαν Φρανσίσκο, στο Σιάτλ, στο Σικάγο, στην Ουάσινγκτον, και στην Φιλαδέλφεια.

Ο διαδικτυακός κολοσσός σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στο Λος Άντζελες ήδη από το τέλος του έτους και έχει ήδη υπογράψει μισθώσεις για τουλάχιστον δύο άλλες τοποθεσίες παντοπωλείων, με ανοίγματα που σχεδιάζονται για τις αρχές του επόμενου έτους.

Oι μετοχές αλυσίδων όπως η Costco και η Walmart υποχώρησαν κατά περίπου 1% στο άκουσμα της είδησης για την Amazon, ενώ εκείνη της Kroger υποχώρησε κατά σχεδόν 4%. Η μετοχή της Amazon αυξήθηκε κατά 1,4%.

Η ίδια η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Πηγή: huffingtonpost.gr