Σύνδ. Καταναλωτών: Δεν ευσταθούν παράπονα για ποσότητα υγραερίου σε κυλίνδρους

Προέβη σε έρευνα η οποία κάλυψε τον έλεγχο του βάρους πέραν των 100 κυλίνδρων

Δεν ευσταθούν τα παράπονα για την ποσότητα του υγραερίου στους κυλίνδρους βάρους 10 κιλών, αναφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, ο οποίος προέβη σε σχετική έρευνα, μετά τη λήψη παραπόνων για το θέμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος έλαβε παράπονα αναφορικά με το πραγματικό βάρος του υγραερίου που αγοράζει και χρησιμοποιεί ο καταναλωτής σ' ένα κύλινδρο υγραερίου καθαρού βάρους 10 κιλών. Ως εκ τούτου, στις 10 Απριλίου 2024 πραγματοποίησε σχετική έρευνα.

Η έρευνα κάλυψε τον έλεγχο του βάρους πέραν των 100 κυλίνδρων, στους οποίους ελέγχθηκε το βάρος του κυλίνδρου που επιστρέφει ο καταναλωτής στην υπεραγορά, το βάρος (τάρα/απόβαρο) που αναγράφεται στον κύλινδρο υγραερίου από την εταιρεία εμφιάλωσης και το συνολικό βάρος του κυλίνδρου πριν από την πώλησή του.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, από την έρευνα δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ της ποσότητας υγραερίου που αγοράζει και χρησιμοποιεί ο καταναλωτής. "Ως εκ τούτου, τα οποιαδήποτε παράπονα ή αμφιβολίες αναφορικά με την ποσότητα του υγραερίου που αγοράζει και χρησιμοποιεί ο καταναλωτής δεν ευσταθούν", σημειώνει.

Ο πίνακας του ελέγχου που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος βρίσκεται αναρτημένος και στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βιώσιμο ως το 2080 το ΤΚΑ, προωθείται η αναθεώρηση της επενδυτικής πολιτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ