Στην 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη η Κύπρος

Με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Την διάσκεψη φιλοξενήσει την Τετάρτη το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα.

Είναι η πρώτη φορά, που πραγματοποιείται υπουργική Διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στη Διάσκεψη θα λάβουν μέρος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, ο  Υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτζ, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ, Φράνσις Φάνον.  

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη, που συμμετέχουν στη Διάσκεψη και να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους. 

Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο. 

Στο περιθώριο της Διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες, προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό αερίου East Med.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ