Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά προς το σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Hill International έχει επιλεγεί ως η εταιρεία που θα αναλάβει την θέση του επιβλέποντος μηχανικού για την κατασκευή του τερματικού.

Η Hill International έχει επιλεγεί ως η εταιρεία που θα αναλάβει την θέση του επιβλέποντος μηχανικού για την κατασκευή του τερματικό εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Κύπρου.

Η εταιρεία επιλέχθηκε από την Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου Κύπρου (ΕΤΥΦΑ) για να ηγηθεί μιας διεθνούς κοινοπραξίας.

Με προϋπολογισμό άνω των 289 εκατομμυρίων ευρώ (336 εκατομμύρια δολάρια) και χρονικό πλαίσιο εκτέλεσης 24 μηνών, το έργο θα κατασκευαστεί στον κόλπο του Βασιλικού στη νότια ακτή της Κύπρου, σημείωσε η Hill στη δήλωσή της.

Το έργο στοχεύει στη διασφάλιση της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας για την Κύπρο, καθώς και στην ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού, στη μείωση του κόστους της ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο θα περιλαμβάνει έναν μεταφορέα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου με χωρητικότητα αποθήκευσης 136.000 κυβικών μέτρων που θα μετατραπεί σε πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) και θα κατασκευαστεί στην Κίνα. Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή λιμενοβραχίονα και λιμενοβραχίονα αερίου, χερσαίου αγωγού φυσικού αερίου και συναφών υποδομών.

Το ολοκληρωμένο τερματικό θα είναι ικανό να δέχεται ΥΦΑ από αερομεταφορείς που κυμαίνονται σε μέγεθος από 120.000 έως 217.000 κυβικά μέτρα.

Μετά από διεθνή διαγωνισμό, η ETYFA συνήψε συμφωνία με την κοινή επιχείρηση της China Petroleum Pipeline Engineering, της Metron, της Hudong-Zhonghua Shipbuilding και της Wilhelmsen Ship Management για τη μηχανική, προμήθεια, κατασκευή, διαχείριση και λειτουργία του έργου.

Η Hill, ως ο επιβλέπων μηχανικός, θα επιβλέπει την υλοποίηση του έργου πραγματοποιώντας κριτικές σχεδιασμού και εποπτεύοντας τις εργασίες στο ναυπηγείο της Κίνας και στον χώρο του Βασιλικού στην Κύπρο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές και εμπορικές απαιτήσεις του έργου, η Hill ηγείται μιας ομάδας που δημιουργήθηκε με το Bureau Veritas Maritime & Offshore Solutions και τις εταιρείες μηχανικών Tractebel και Gazocean.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω επιχορήγησης «Connecting Europe Facility» και δανειακών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και συμμετοχή ιδίων κεφαλαίων από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ