Θετικά βλέπει η ΑΗΚ το τέλος του μονοπωλίου της

Αλλαγή σελίδας για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο φέρνει η Bioland Promithia η οποία καταργεί το μονοπώλιο της ΑΗΚ

Η ΑΗΚ βλέπει την είσοδο νέων εταιριών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σαν σημαντική ευκαιρία για εξέλιξη και προσαρμογή της Αρχής αναφορικά με υποδομές, νέες προσφορές και νέους τρόπους παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Αρχής, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, η κα Χριστίνα Παπαδοπούλου, σημείωσε ότι «Ο ανταγωνισμός δίνει δυνατότητα στους καταναλωτές για το δικαίωμα της επιλογής αλλά και σε εμάς να γίνουμε καλύτεροι». Όσων αφορά ενδεχόμενη πτώση τιμών λόγω ακριβώς του ανταγωνισμού σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι προς το παρόν. Ωστόσο όπως είπε «Σίγουρα οι τιμές του ηλεκτρισμού της ΑΗΚ θα αλλάξουν όταν από το πετρέλαιο πάμε στο φυσικό αέριο σαν πρώτη ύλη για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χιλιάδες Κύπριοι αγνοούν ότι δικαιούνται 20% μειωμένο ρεύμα!

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου, η εταιρία Bioland Promithia, σύμφωνα με άρθρο του Φιλελευθέρου, παρέχει σε 6 «μεγάλους ιδιώτες» στη βάση διμερούς σύμβασης, ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει η ίδια από δικά της φωτοβολταϊκά. Η εν λόγω εταιρία όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωσή του ομίλου Bioland Holdings Ltd στον οποίων ανήκει και η Bioland Promithia,  παράγει ηλεκτρικό ρεύμα «αποκλειστικά από πράσινη ενέργεια ΦωτοβολταΪκών πάρκων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ