15 χιλιάδες δεν έκαναν αίτηση για έκπτωση του λογαριασμού της ΑΗΚ

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε ότι 15 χιλιάδες δικαιούχοι δεν έκαναν αίτηση για την έκπτωση του 20% στο ρεύμα. Ποιες κατηγορίες πολιτών δικαιούνται την έκπτωση.

13-15 χιλιάδες πολίτες οι οποίοι είναι δικαιούχοι έκπτωσης στον λογαριασμό ηλεκτρισμού της ΑΗΚ δεν έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι στιγμής.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών ανέφερε ότι υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που δικαιούνται 20% έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα και δεν έχουν υποβάλει την σχετική αίτηση.

Ο Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι οι σχετικές αιτήσεις είναι αναρτημένες στην σελίδα της ΑΗΚ και υπάρχουν 8 κατηγορίες πολιτών που είναι δικαιούχοι της εν λόγω έκπτωσης.

Οι δικαιούχοι επιδόματος  

Δικαιούχοι είναι κάθε μία από τις πιο κάτω κατηγορίες πελατών νοουμένου ότι είναι Κύπριοι πολίτες ή πολίτες άλλου Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Κράτους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή όσοι έχουν ίδια δικαιώματα με τους πιο πάνω, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία:

1. Πολύτεκνη ή πενταμελής οικογένεια που παίρνει Επίδομα Τέκνου από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τρία εξαρτώμενα παιδιά και πάνω και με ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα μέχρι €51.258. Το εισοδηματικό κριτήριο των €51.258 για το ετήσιο μεικτό οικογενειακό εισόδημα αυξάνεται κλιμακωτά κατά €5.126 για κάθε πρόσθετο παιδί πέραν των τεσσάρων.

2. Λήπτες Δημοσίου Βοηθήματος από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

3. Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που παρέχεται από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

4. Λήπτες επιδόματος Βαριάς Κινητικής Αναπηρίας από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

5. Λήπτες Επιδόματος Φροντίδας σε Τετραπληγικά Άτομα από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

6. Λήπτες Επιδόματος Φροντίδας σε Παραπληγικά Άτομα από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

7. Αιμοκαθαιρόμενοι νεφροπαθείς οι οποίοι λαμβάνουν Επίδομα Διακίνησης από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

8. Άτομα που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση (κατά πλάκα σκλήρυνση) που είναι εγγεγραμμένα μέλη στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Κατεβάστε την αίτηση: 

Διαβάστε επίσης: Ένα βήμα πριν την έκπτωση στους λογαρισμούς της ΑΗΚ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ