Ηλεκτρική ενέργεια: Δεν αποκλείεται άνοδος των τιμών με το άνοιγμα της αγοράς

Το ευρωπαϊκό μοντέλο που ακολουθούμε παρουσιάζει προβλήματα με τη δημιουργία υπερκερδών από τους παραγωγούς ΑΠΕ. Τα προβλήματα αυτά ίσως τα βρούμε κι εμείς μπροστά μας

Του Άγγελου Αγγελοδήμου

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού στην Κύπρο. Και αυτό γιατί όποιο ορόσημο και αν είχε τεθεί μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτό να επιτευχθεί, με αποτέλεσμα να οδεύουμε από αναβολή σε αναβολή.

Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι αυτό καθαυτό το πρόβλημα δεν είναι η καθυστέρηση αλλά το γεγονός ότι το μοντέλο που ακολουθούμε και με το οποίο επιδιώκεται το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η συζήτηση που γίνεται τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για τα υπερκέρδη των παραγωγών ΑΠΕ. Συναφώς, αρμόδιοι με τους οποίους συνομίλησε η «Σημερινή» σημειώνουν ότι είναι υπαρκτό πλέον το σενάριο, με το άνοιγμα της αγοράς, οι τιμές του ηλεκτρισμού να κινηθούν τελικά προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, όπως όλοι ελπίζουν, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μόσχα προτείνει μείωση παραγωγής πετρελαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ