Ο Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας χαιρετίζει τις αποφάσεις για τον EastMed

Τεράστιες προοπτικές για την οικονομία.

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας χαιρετίζει τις αποφάσεις που έλαβαν οι ηγέτες της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των τριών χωρών, αλλά και για την οικονομία τους.

Με όχημα την ενέργεια Κύπρος και Ελλάδα μπορούν να αποκτήσουν μια άλλη διάσταση στην περιοχή μας και να δημιουργήσουν τις προοπτικές για καλύτερες επιδόσεις στις οικονομίες τους.

Ο Σύνδεσμος εκτιμά ότι η ενέργεια θα διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία των δύο χωρών, ενώ έργα του μεγέθους και της σημασίας του EastMed θα τονώσουν τις επενδύσεις στις δύο χώρες.

Με την κατασκευή του αγωγού θα δημιουργηθούν μεγάλες προοπτικές και στις δύο οικονομίες, ενώ τα οφέλη από τη λειτουργία του θα είναι τεράστια.

Οι εξελίξεις αυτές, επιβεβαιώνουν την πάγια θέση του Συνδέσμου για τις μεγάλες δυνατότητες της Κύπρου και της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα στην ΝΑ Μεσόγειο. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ