Ο ηλεκτρισμός δεύτερο ψηλότερο λειτουργικό κόστος για ξενοδοχεία

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ Πάφου. 

Η μείωση του σημερινού υψηλού κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, ιδιαίτερα για τον τουριστικό τομέα και γενικότερα για τις ξενοδοχειακές μονάδες αποτελεί πάγιο αίτημα του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, δήλωσε ο Πρόεδρός του Θάνος Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα ξενοδοχεία είναι το 2ο πιο σημαντικό κόστος μετά το εργατικό.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης, η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα ξενοδοχεία, που "ιστορικά η ξενοδοχειακή βιομηχανία ιστορικά πάντα χρεώνεται με την πιο υψηλή τιμή" θα είναι ουσιαστικό μέτρο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Ενα ξενοδοχείο, εξήγησε, πάρα πολύ λίγα μπορεί να κάνει για να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας, αφού οι πελάτες χρειάζονται φως, ψύξη το καλοκαίρι και θέρμανση το χειμώνα και αυτό το κόστος, σημείωσε, "αναγκαστικά το πληρώνει ο πελάτης". Αυτό, πρόσθεσε, πλήττει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου σε σχέση με τους γειτονικούς προορισμούς και μειώνει συνεχώς η κερδοφορία των ξενοδοχείων.  

Εξαιτίας της κατάσταση, αυτής, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, "σε αρκετές περιπτώσεις οι ξενοδόχοι αναγκάζονται να περιορίσουν κάποιες υπηρεσίες και αυτό δεν βοηθά τη βιομηχανία", ανέφερε. 

"Στόχος μας είναι η βιομηχανία μας να είναι υγιής για να προσφέρει το καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες μας και να είμαστε ανταγωνιστικοί", κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ