Το πρώτο του ομόλογο πούλησε ο ΟΠΕΚ αντλώντας $1 δισ.

Πέραν του 50% των αγοραστών από Ευρώπη, Ασία, Αφρική

Το πρώτο του ομόλογο, συγκεντρώνοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια πώλησε το ταμείο του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) για τη Διεθνή Ανάπτυξη, ένας αναπτυξιακός θεσμός που ιδρύθηκε από τον ΟΠΕΚ πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με τα χρήματα που προορίζονται για έργα επισιτιστικής ασφάλειας, υγειονομικής περίθαλψης, υποδομών, εκπαίδευσης, απασχόλησης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το ομόλογο, τριετής διάρκειας, που θα καταβάλλει στους επενδυτές επιτόκιο 4,5%, θα χαρακτηριστεί επίσης ως ομόλογο «βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο χαρακτηρισμός «βιώσιμη ανάπτυξη», έχει μια αυξανόμενη απήχηση στους επενδυτές οι οποίοι θέλουν όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν τα κεφάλαια τους με περισσότερο περιβαλλοντικά και κοινωνικά επωφελείς τρόπους.

Το Ταμείο του ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι κεντρικές τράπεζες και άλλοι τύποι «επίσημων» ιδρυμάτων αντιπροσώπευαν το 62% των αγοραστών του ομολόγου.

Οι τράπεζες αποτελούσαν το 19%, με τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία να αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλο το υπόλοιπο ποσοστό.

Γεωγραφικά, σύμφωνα με το ταμείο του ΟΠΕΚ, λίγο περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές του ομολόγου προέρχονταν από την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, το 27% από την Ασία-Ειρηνικό και το 21% από τη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε επίσης: Υπερ-τριπλασιάστηκαν οι εξαγωγές της Κίνας - Τα κορυφαία είδη

ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ