Πούτιν: Οι ενεργειακές τιμές προσεγγίζουν τα δικαιολογημένα επίπεδα

Οι ενεργειακές τιμές προσεγγίζουν τα "οικονομικά δικαιολογημένα" επίπεδα, λέει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ενεργειακές τιμές προσεγγίζουν τα "οικονομικά δικαιολογημένα" επίπεδα και ότι η Ρωσία συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις της στις ενεργειακές προμήθειες.

Μιλώντας σε διάσκεψη της υπό την αιγίδα της Ρωσίας, Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ο Πούτιν έθεσε επίσης το ζήτημα των ενεργειακών ελλείψεων στην Ευρώπη.

"Τώρα, δόξα τω Θεώ, οι ενεργειακές τιμές προσεγγίζουν ένα οικονομικά δικαιολογημένο επίπεδο, αλλά ποιος φταίει για το τι έχει συμβεί;", είπε , μιλώντας πριν από τους ηγέτες της Λευκορωσίας του Καζακστάν και Κιργιστάν.

"Ανατίναξαν τον Nord Stream 1, δεν ξεκίνησαν τον Nord Stream 2" είπε, σχετικά με τους δίδυμους αγωγούς φυσικού αερίου που ξεκινούν από την Ρωσία και καταλήγουν μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στην Γερμανία, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρές ζημιές από εκρήξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Ρωσία χωρίς να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία, έχει πει επανειλημμένα ότι η Δύση βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις. Ερευνητές από την Σουηδία και την Δανία, στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των οποίων σημειώθηκαν οι εκρήξεις, έχουν πει ότι τα ρήγματα ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ, αλλά δεν έχουν πει ποιος θεωρούν ότι ήταν υπεύθυνος.

Διαβάστε επίσης: Συνέχιση επαφών για τον EastMed ζητά ψήφισμα της ιταλικής Βουλής

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ