Διήμερο εργαστήρι τη Δευτέρα για την κυβερνητική ενεργειακή στρατηγική

«The Cyprus Gateway: Natural Gas to Power and Liquefaction»

Τα κύρια σημεία της ενεργειακής στρατηγικής της Κυβέρνησης θα παρουσιαστούν σε διήμερο εργαστήρι (29 και 30 Μαΐου), με τίτλο «The Cyprus Gateway: Natural Gas to Power and Liquefaction», που διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ).

Στην εναρκτήρια σύνοδο του εργαστηρίου θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, παρουσιάζοντας στους συμμετέχοντες εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς σε όλη την αλυσίδα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, τα κύρια σημεία της ενεργειακής στρατηγικής της Κυβέρνησης.

Στο πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνονται εξειδικευμένες παρουσιάσεις αναφορικά με επιμέρους τομείς των νέων σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τεχνοκράτες του ΥΕΕΒ και της ΕΥΚ, καθώς και συζήτηση επί των παρουσιάσεων.

Επιπλέον, με σκοπό την καλύτερη δυνατή ανατροφοδότηση από τους εκπροσώπους των εταιρειών που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας και οι συνεργάτες του προγραμματίζουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί τους.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σιαμμάς: Το κράτος δεν πέτυχε κανένα στόχο για το φυσικό αέριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ