Σύντομα οδικός χάρτης για τα ενεργειακά

Για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και οδικό χάρτη έκανε λόγο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και οδικός χάρτης σε σχέση με την ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης θα δημοσιοποιηθούν σύντομα, όπως δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το μνημόσυνο του ήρωα Μιχάλη Ολυμπίου, στα Λύμπια, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει ξεκάθαρο και συγκεκριμένο προσανατολισμό και στρατηγική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν συνέργειες σε σχέση με την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών της Κύπρου, καθώς και να υπάρξει αξιοποίηση της προσπάθειας της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σημείωσε παράλληλα ότι είχε πρόσφατα συνάντηση με τα στελέχη της Chevron και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συγκεκριμένο εργαστήρι, όπου η Κυβέρνηση θα αναπτύξει τις θέσεις και προσεγγίσεις της.

«Ο στόχος μας είναι να δημιουργηθούν συνέργειες με δύο βασικά δεδομένα. Το πρώτο αφορά την εσωτερική αγορά της Κύπρου, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα που προκύπτει με το υψηλό κόστος ηλεκτρισμού και το δεύτερο, να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο», είπε.

«Άρα, κινούμαστε σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις, έχουμε ξεκάθαρο και συγκεκριμένο προσανατολισμό, αλλά και στρατηγική», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Σημείωσε ακόμα ότι συζήτησαν και στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ και πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ένας οδικός χάρτης, «για το πώς φτάνουμε στον στόχο που προανέφερα, για εσωτερική αγορά και αξιοποίηση για την ΕΕ».

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: EastMed: Ανακατεύουν την ενεργειακή σκακιέρα Κύπρος και Ισραήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ