Στόχος είναι το «win-win» λέει ο Υπ. Ενέργειας για συζητήσεις με Chevron

Αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες μέρες

Αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες και στόχος είναι η κοινή συνισταμένη, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, σε σχέση με τις συζητήσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της αμερικανικής Chevron, της διαχειρίστριας εταιρείας του «Αφροδίτη», αναφορικά με την επίλυση της διαφοράς που σημειώθηκε μεταξύ των δύο πλευρών για το πλάνο ανάπτυξης του κοιτάσματος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενόψει της σημερινής λήξης του χρονοδιαγράμματος, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι τα δύο μέρη προσπαθούν να εξεύρουν μια «κοινή συνισταμένη που να αποτελεί νίκη για όλους» (win – win).

Ερωτηθείς αν σήμερα αναμένετο να απαντήσει η κυβέρνηση στην κοινοπραξία, ο κ. Παπαναστασίου υπενθύμισε ότι στις 5 Νοεμβρίου είχε δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα στην εταιρεία για 15 μέρες δηλαδή σήμερα στις 20 Νοεμβρίου.

«Έχει τοποθετηθεί (η εταιρεία), ήταν 15 μέρες οπότε ουσιαστικά η 20η Νοεμβρίου είναι η ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να ανταποκριθεί η εταιρεία και σε αυτό το στάδιο υπήρξαν διαβουλεύσεις, μπορώ να σας πω αυτές τις 15 μέρες, αλλά δεν έχουμε κάτι το οποίο να είναι ανακοινώσιμο σήμερα», είπε.

Σε σχόλιο ότι το χρονοδιάγραμμα λήγει στις 11:40 σήμερα, ο Υπουργός Εμπορίου είπε πως δεν πρέπει να θεωρηθούν οι συζητήσεις ως «τελεσίγραφα».

«Υπάρχει μία διαβούλευση», συνέχισε, «η οποία διαβούλευση θα πρέπει να δει το τι επιδιώκει η Κυπριακή Δημοκρατία, τι επιδιώκει η κοινοπραξία, εκ μέρους της οποίας μιλά η διαχειρίστρια εταιρεία που είναι η Chevron, και ουσιαστικά τα δύο μέρη προσπαθούν να εξεύρουν μία κοινή συνισταμένη, η οποία θα είναι μια κατάσταση win -win».

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, να μου επιτρέψετε να περιορίσουμε την τοποθέτηση και να αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες».

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις της Κοινοπραξίας για το Αφροδίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ