Μετά το e-charge ήρθε το pcharge για τα ηλεκτρικά οχήματα - Τι είναι

Δύο σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τοποθετήθηκαν στη Λάρνακα

Ο πρώτος φορτιστής υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων («Η/Ο»), σε πρατήριο στην Κύπρο, άρχισε να χρησιμοποιείται από σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία Πετρολίνα, η οποία ανέφερε πως βρίσκεται στο πρατήριο της εταιρείας στην περιοχή νέου ΓΣΖ στη Λάρνακα.

Ο φορτιστής αποτελεί μέρος του δικτύου φορτιστών pcharge, που αναπτύσσει η εταιρεία, έχει δυνατότητα φόρτισης μέχρι 150kW και είναι πλήρως αδειοδοτημένος με πιστοποιητικά ασφαλείας ISO/IEC 14443A/B, ISO/IEC 15693, σημειώνει η ανακοίνωση. 

Δωρεάν η πρώτη βδομάδα

Όπως επισημαίνει η εταιρεία «η φόρτιση για την πρώτη βδομάδα, δηλαδή μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, εν ώρα λειτουργίας του πρατηρίου θα είναι δωρεάν και οι χρήστες Η/Ο θα μπορούν να εξυπηρετούνται από εργαζόμενους του πρατηρίου. Εκτός ωρών λειτουργίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον φορτιστή με επί τούτω (ad hoc) χρέωση, σαρώνοντας το ανάλογο QR code, που βρίσκεται στον φορτιστή».

Σημειώνεται ότι «το pcharge, αποτελεί το καινούριο brand της Πετρολίνα για την ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο διεύρυνσης της στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου σε νέους τομείς ενέργειας. Μέσω του pcharge, η  εταιρεία προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για την ηλεκτροκίνηση, με την εγκατάσταση, συντήρηση και διαχείριση σημείων επαναφόρτισης (CPO), ενώ παρέχει υπηρεσίες κινητικότητας (EMSP), που αφορούν σε τρόπους πληρωμής, roaming και διαχείριση πελατών καθώς επίσης και σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η εταιρεία προχώρησε σε σχεδιασμό για ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου σημείων επαναφόρτισης με φορτιστές υπερταχείας και ταχείας φόρτισης, που θα καλύπτει όλες τις επαρχίες της Κύπρου σε αρχικά επτά σημεία, μέχρι το τέλος του 2023».

Άλλος ένας σταθμός στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας

Παράλληλα, σε ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρεται ότι "μετά από έγκριση για λήψη χρηματοδότησης από το Σχέδιο Χορηγιών «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000», έχει εγκαταστήσει ένα σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα κεντρικά γραφεία του».

Προστίθεται ότι «ο σταθμός φόρτισης βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και εξυπηρετεί τους πολίτες δωρεάν και για περισσότερες πληροφορίες και διευθέτηση φόρτισης οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24812980».

Διαβάστε επίσης: e-φορτίζεται η Κύπρος και.. όσα αλλάζουν με το e-charge της ΑΗΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ