Και επίσημα διαψεύδει η ΔΕΗ συζητήσεις και συμφωνία εξαγοράς της NOVA

Η ΔΕΗ συνεχίζει το πλάνο της για ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Με τον πλέον επίσημο και ηχηρό τρόπο η ΔΕΗ διαψεύδει τα περί «συζητήσεων και συμφωνίας για την εξαγορά της NOVA», επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του ΟΤ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 21 Φεβρουαρίου το πρωί τονίζει:

«Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών “Nova”, ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι δεν έχει εισέλθει σε καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία».

Οι διαρροές της BC Partners
Με την ανακοίνωση αυτή αποκαλύπτεται επί της ουσίας το σχέδιο της BC Partners του κ. Νίκου Σταθόπουλου να διαρρέει πως το fund βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη δημόσια εταιρεία προκειμένου να διατηρεί υψηλά το τίμημα που ζητά για την αποεπένδυση του από τη NOVA θυγατρική της United Group.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το τίμημα αυτό ήταν της τάξης του 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ έρχεται επίσης να επιβεβαιώσει και τα δημοσιεύματα του ΟΤ χθες στις 20 και στις 8 Φεβρουαρίου τα οποία αποκάλυπταν αυτή τη μεθόδευση του BC Partners.

Οι τηλεπικοινωνίες
Επιπροσθέτως η ΔΕΗ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για την απόφαση της να υλοποιήσει τα επενδυτικά της σχέδια στο δίκτυο οπτικών ινών: «Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη Ευρυζωνικών Δικτύων υπερ-υψηλής χωρητικότητας (Ultra-Fast Broadband). Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΟΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αέρας αισιοδοξίας για οικονομία και εργαζόμενους το επόμενο 12μηνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ