Φωτοβολταϊκά για Όλους: Αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες εγκρίσεις - Πότε αναμένονται

Οι εγκρίσεις των 5.100 συνολικά αιτήσεων θα γίνουν σταδιακά, ξεκινώντας εντός της εβδομάδας ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να δοθούν οι πρώτες εγκρίσεις στις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Φωτοβολταϊκά για Όλους, ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου. 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ.Παπαναστασίου είπε ακόμη, πως ο λόγος που υπήρξε μικρή καθυστέρηση ήταν επειδή το Υπουργείο προέβη σε ενέργειες σε μία προσπάθεια η όλη διαδικασία προέγκρισης να γίνεται αυτοματοποιημένα, με ψηφιακό τρόπο, προκειμένου να μην υπάρξουν πρόσθετες καθυστερήσεις λόγω της “ανθρώπινης κρίσης”. 

Όπως εξήγησε, όλοι οι αιτητές που υπέβαλαν επιτυχώς την αίτησή τους και είναι δικαιούχοι θα λάβουν προέγκριση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, το οποίο είναι η αξιολόγηση εγκαταστατών από το Μητρώο που υπάρχει στην ιστοσελίδα. Οι αιτητές θα κληθούν να επιλέξουν συγκεκριμένο εγκαταστάτη και να προχωρήσουν σε εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος, το οποίο θα πρέπει να εμπίπτει στα κριτήρια που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του Σχεδίου. 

Οι εγκρίσεις των 5.100 συνολικά αιτήσεων θα γίνουν σταδιακά, ξεκινώντας εντός της εβδομάδας από τις πρώτες αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, σημείωσε ο Υπουργός. 

Ο κ. Παπαναστασίου είπε ακόμη, πως όταν συμπληρωθούν οι 6.000 αιτήσεις που ήταν και ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου, θα επαναπροκηρύξουν το Σχέδιο με νέο κονδύλι, ώστε να καλυφθεί το ενδιαφέρον για φωτοβολταϊκά συστήματα. Παράλληλα, πρόσθεσε πως με την ανανέωση του Σχεδίου θα διορθωθούν και κάποια θέματα που εντοπίστηκαν από την πρώτη ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Π. Γαλίδης: Το ηλεκτρονικό εμπόριο διαφοροποίησε την ταχυδρομική αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ