ΠτΔ: Υπάρχει πλάνο 1 και πλάνο 2 για το Βασιλικό αναλόγως εξελίξεων

Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υπάρχει πλάνο 1 και πλάνο 2 αναλόγως των εξελίξεων στο θέμα για το τερματικό στο Βασιλικό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε για το τερματικό στο Βασιλικό και αν με τη λύση της σύμβασης μπορεί να υπάρξουν οικονομικές αξιώσεις από την εταιρεία, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται σε επιδιαιτησία και «δεν μπορώ να σχολιάσω ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «το έργο για μας είναι στρατηγικής σημασίας. Συζητούμε με την εταιρεία, δεν θέλω να το κρύψω ότι υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία έχουμε διαφορετική προσέγγιση, για κάποιες καθυστερήσεις που εμάς δεν μας ικανοποιούν. Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Συζητούμε, έχουμε σχεδιασμό, έχουμε και πλάνο 1 και πλάνο 2, αναλόγως των εξελίξεων».

Το ΑΚΕΛ να είναι λίγο πιο προσεκτικό όταν μιλά για την οικονομία 

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «με όλο τον σεβασμό προς το ΑΚΕΛ και την ιστορικότητα του κόμματος της Αριστεράς, νομίζω όταν γίνονται τοποθετήσεις για την οικονομία πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Έχουμε όλοι δει ποια ήταν τα αποτελέσματα της διαχείρισης της οικονομίας και σίγουρα εμείς δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα».

«Όλες οι αποφάσεις μας που άπτονται της οικονομικής πολιτικής (βασίζονται) στο ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, στη δημοσιονομική υπευθυνότητα  και στις συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτή η πολιτική, η οποία αναγνωρίζεται και μέσα από τις αναβαθμίσεις των διεθνών Οίκων Αξιολόγησης, μας επιτρέπει να κάνουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική, στοχευμένη και όχι οριζόντια προς όλους τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη να στηριχθούν από το κράτος και την ίδια στιγμή να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο - και το αποδεικνύουμε - στα θέματα της Παιδείας και της Υγείας που για μας είναι πρωταρχικοί στόχοι» κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Βαριές καμπάνες για κόμματα που «έκρυψαν» ιδιωτικές εισφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ