Σειρά διαλέξεων με θέματα που ενδιαφέρουν τους μηχανικούς και τους φοιτητές της Κύπρου

Μετά από σχετική συμφωνία το ΕΤΕΚ και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ εγκαινιάζουν σειρά διαλέξεων σε θέματα που ενδιαφέρουν τους μηχανικούς, τους φοιτητές και ευρύτερα την κοινωνία.

Η πρώτη διάλεξη της σειράς, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018, ώρα 18:00 στο ΤΕΠΑΚ, Κτίριο Τάσος Παπαδόπουλος, αμφιθέατρο 2 στη Λεμεσό θα έχει θέμα «15 και πλέον χρόνια από την οδηγία για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, ιστορική αναδρομή υφιστάμενη κατάσταση και το μέλλον μπροστά».

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, μηχανολόγος μηχανικός και λειτουργός στην Υπηρεσία Ενέργειας.

Περί τα τέλη Απριλίου 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το κείμενο της 2η αναθεώρησης της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων. Ήδη η οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων έκλεισε 15 χρόνια εφαρμογής από το 2002. Στην Κύπρο η εφαρμογή της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων από το 2007 έχει αλλάξει άρδην το σκηνικό του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και του τομέα των δομικών υλικών κοκ.

Είμαστε ήδη στο κατώφλι των κτιρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειες και οι προκλήσεις και ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων είναι πολλά. Στόχος της διάλεξης είναι μια ιστορική αναδρομή επί του θέματος, η παρουσίαση του status quo, των βασικών αλλαγών που επήλθαν με τη 2η αναθεώρηση της Οδηγίας και η ανάδειξη ζητημάτων, προκλήσεων ή και θεμάτων τα οποία αφορούν το άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον. Μετά το πέρας της διάλεξης θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις επί του θέματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ και εκπρόσωπους της υπηρεσίας Ενέργειας και του ΕΤΕΚ και ακολούθως θα υπάρξει συζήτηση.

Η διάλεξη είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Για σκοπούς καλύτερης οργάνωσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά πριν τις 11 Ιουνίου 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ