Εξειδικευμένη υπηρεσία Αθλητικού Δικαίου από την Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ

Ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Κύπρου εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Αθλητικού Δικαίου.

Σε μια εποχή που η ετήσια αμοιβή πολλών ποδοσφαιριστών αποτυπώνεται με εξαψήφιο νούμερο, η αναγκαιότητα ενός καταρτισμένου επαγγελματία που θα επιμεληθεί τις παραμέτρους και τις λεπτομέρειες ενός συμβολαίου είναι μεγαλύτερη από ποτέ προηγουμένως. Συμβαδίζοντας με τις ανάγκες του σύγχρονου αθλητισμού, το δικηγορικό γραφείο Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ εξελίσσει διαρκώς την εξειδικευμένη υπηρεσία Αθλητικού Δικαίου που παρέχει. Πρόκειται άλλωστε για μια αναδυόμενη πτυχή δικαίου, η οποία περιλαμβάνει πληθώρα πτυχών του ευρύτερου Νομικού συστήματος, όπως τους τομείς της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, του Ανταγωνισμού, του Εργατικού και Εμπορικού δικαίου και άλλους.

Χάρη στην κατάρτιση και την εμπειρία των στελεχών του γραφείου, διασφαλίζεται η μέγιστη προστασία των πελατών του, από τις παγίδες που ενδεχομένως να κρύβονται στις πρόνοιες ενός συμβολαίου, που μπορεί να αφορά μια μεταγραφή, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγία ή διαφήμιση. Άλλωστε η Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ δεν καλύπτει μόνο την εκπροσώπηση αθλητών – ποδοσφαιριστών και την επιμέλεια συμβολαίων συνεργασίας για συλλόγους - πελάτες, αλλά εξειδικεύεται στην παροχή όλου του φάσματος των υπηρεσιών που εμπίπτουν στην κατηγορία του Αθλητικού Δικαίου, όπως χορηγίες, η διαφήμιση, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, το στοίχημα, η επίλυση διαφορών, πειθαρχικές και δικαστηριακές διαδικασίες αλλά και η σύσταση και εγγραφή νέων αθλητικών οντοτήτων (σωματείων ή εταιρείες).

Ειδικότερα, όσον αφορά τις μεταγραφικές υποθέσεις στο ποδόσφαιρο, η εμπλοκή ενός καταρτισμένου νομικού κρίνεται πλέον ως απαραίτητη, καθώς μια απροσεξία, ένας κρυφός όρος, μια υποσημείωση ή μια παράλειψη, ίσως προκαλέσει τεράστια απώλεια για έναν ποδοσφαιριστή αλλά και να επηρεάσει σημαντικά το μέλλον του.

Όπως προσφάτως αναδείχθηκε από τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), η καριέρα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή διαρκεί κατά μέσο όρο οκτώ χρόνια, οπότε περιθώρια λανθασμένων επιλογών δεν υπάρχουν.

«Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς και στηριζόμενη στο πολύπλευρο προφίλ της και στο ισχυρό δίκτυο της, η Μιχαλάκης Κυπριανού & Σία ΔΕΠΕ είναι σε θέση να προσφέρει τις νομικές της υπηρεσίες σε διάφορους τομείς του Αθλητικού Δικαίου» αναφέρει ο Κυριάκος Κωνσταντίνου, Αssociate του γραφείου με εξειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο προσθέτοντας πως «από το ευρύτερο Αθλητικό Δίκαιο δύνανται να επωφεληθούν επενδυτές, αθλητές και οι αντιπρόσωποι τους (agents), καθώς επίσης και οι ρυθμιστικοί φορείς, τα αθλητικά σωματεία αλλά και ακόμα κάτοχοι δικαιωμάτων και διοργανωτές μεγάλων διοργανώσεων».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.kyprianou.com/el/practices/view?practice=sports-law.html.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ