Ξεκίνησε η διαδραστική πλατφόρμα e-learning του Youth Empowered

Μία νέα, καινοτόμα, διαδραστική πλατφόρμα e-learning έρχεται να ενισχύσει τη νέα γενιά της Κύπρου.

Η πλατφόρμα προσφέρει την ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρωτότυπα εργαλεία, πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να διεκδικήσουν με επιτυχία μία θέση στην αγορά εργασίας.

Το Digital Hub παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος “Youth Empowered” της Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, το οποίο διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ στη Λεμεσό, μεταξύ 5-7 Ιουνίου.

Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους τους νέους, ανεξαρτήτως πτυχίων και εμπειρίας. Συμμετέχοντας στο www.youthempoweredhub.com.cy  οι νέοι μπορούν να αποκτήσουν, με τη μορφή e-learning, προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, λαμβάνοντας καθοδήγηση από στελέχη της αγοράς, που συμμετέχουν εθελοντικά σε ρόλο μέντορα.

Η πλατφόρμα καλύπτει 10 βασικές θεματικές ενότητες, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

•πρακτικά tips για σωστή προετοιμασία και παρουσίαση πριν από μία συνέντευξη

•τρόπους ανάδειξης των δυνατών σημείων και αποτελεσματικής παρουσίασης 

•tips δημιουργίας και καλλιέργειας επαγγελματικού δικτύου

•οδηγίες για αποτελεσματική επικοινωνία

•δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου και project management

•βασικές γνώσεις οικονομικών

•χρήσιμες τεχνικές διαπραγματεύσεων και πωλήσεων

•συμβουλές για σωστή διαχείριση χρόνου

Παράλληλα, μέσα από το Digital Hub, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να έρθουν σε επαφή με τα έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, στην ενότητα «Μέντορες», στελέχη της Α/φοι Λανίτη, αλληλεπιδρούν με τους νέους, μοιράζονται την εμπειρία και τη γνώση τους σε ειδικά διαμορφωμένα virtual classrooms, απαντούν σε ερωτήματα και δίνουν πρακτικές πληροφορίες για τον τομέα εξειδίκευσης τους. 

Επιπρόσθετα, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα σύγχρονο, gamified τεστ αυτοαξιολόγησης, ανακαλύπτοντας  τα προτερήματά και εντοπίζοντας τις αδυναμίες τους. Πρόκειται για ένα έγκυρο και αξιόπιστο ψυχομετρικό εργαλείο προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο, με τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού, αξιολογεί τις δεξιότητες του κάθε παίκτη, βάσει των επιλογών του.

To Πρόγραμμα «Youth Empowered», αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία της εταιρείας Α/φοι Λανίτη και της Coca-Cola, η οποία στοχεύει μέχρι το 2020, να δώσει σε 3.000 νέους, τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ