13ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής Toyota

«Toyota Dream Car»

Η Δικράν Ουζουνιάν & Σια Λτδ, επίσημος αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Toyota στην Κύπρο, λαμβάνει μέρος για 9η συνεχή χρονιά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής, που διοργανώνει η Toyota Motor Corporation για 13η χρονιά, για παιδιά ηλικίας έως και 15 ετών με θέμα: «To αυτοκίνητο των ονείρων σας».

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της Toyota Motor Corporation (TMC) τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτόν ο θεσμός επεκτάθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car», η ΤΟΥΟΤΑ δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, διεκδικώντας την πρωτιά!

Το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μικροί φίλοι της ΤΟΥΟΤΑ για τον φετινό διαγωνισμό ήταν τεράστιο, αξίζει να σημειωθεί ότι υποβλήθηκαν 924 σχέδια, γεγονός που κατατάσσει το 2019 στη δεύτερη καλύτερη χρονιά αναφορικά με τις συμμετοχές μετά το 2016 όπου είχαν υποβληθεί 1147 σχέδια.

Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες με την πρώτη κατηγορία να περιλαμβάνει σχέδια παιδιών από 8 ετών και κάτω, τη δεύτερη με παιδιά από 8-11 ετών και τέλος την τρίτη κατηγορία με παιδιά από 12-15 ετών. Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι απέστειλαν τις ζωγραφιές τους οι οποίες αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή που αποτελείτο από άτομα που προέρχονται από τον χώρο των ΜΜΕ, της τέχνης και της βιομηχανίας των αυτοκινήτων. Ακολούθως, η κριτική επιτροπή επέλεξε τις τρεις καλύτερες ζωγραφιές από την κάθε κατηγορία.

Η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στον εκθεσιακό χώρο της ΤΟΥΟΤΑ στη Λευκωσία στην παρουσία του πρεσβευτή της ΤΟΥΟΤΑ και πανευρωπαϊκού πρωταθλητή Μίλαν Τραΐκοβιτς.

Ο διακεκριμένος αθλητής βραβεύθηκε από την TOYOTA Κύπρου για το εξαιρετικό ήθος του και τη συμβολή του στην προαγωγή του ιδεώδους του ολυμπισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι στην Κύπρο, καθώς μέσα από τις επιδόσεις του και την πορεία του αναδεικνύεται ως πρότυπο αθλητή και ανθρώπου για τους νέους της Κύπρου και όχι μόνο.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς κατά την τελετή της απονομής των βραβείων απέδωσε βραβεία στους μικρούς νικητές του διαγωνισμού και φωτογραφήθηκε μαζί τους, χαρίζοντας χαμόγελα χαράς και υπερηφάνειας.

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του διαγωνισμού σημειώνεται ότι οι Κύπριοι νικητές θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «Toyota Dream Car» που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία. Οι νικητές του Παγκόσμιου διαγωνισμού  θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Ιαπωνία για να λάβουν μέρος στην τελική απονομή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2019.

Οι νικητές του 9ου Τοπικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Toyota Dream Car» είναι οι:

Κατηγορίας Α’ (8 ετών και κάτω)

1ο Βραβείο                  Ιωάννης Σιεκκερής 

2ο Βραβείο                  Αλέξανδρος Κωνσταντίνου

3ο Βραβείο                  Στεφανία Θεοδώρου

 

Κατηγορίας Β’ (8-11 ετών)

1ο Βραβείο                 Άννα Πηγασίου

2ο Βραβείο                 Ειρήνη Μαυρίδη

3ο Βραβείο                 Αντιγόνη Γιανακκού

 

Κατηγορίας Γ’ (12-15 ετών)

1ο Βραβείο                 Σιμόνα Μπαλαμπάνοβα

2ο Βραβείο                 Yuri Einor

3ο Βραβείο                 Lisa Cui Ying Jie         

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ