Η Λευκωσία αποκτά 7 νέα ξενοδοχεία 

Οι επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν στο νησί θα αλλάξουν τον τουριστικό χάρτη. 

Οι σχεδιασμοί για τα νέα ξενοδοχεία βρίσκονται στα σκαριά με τον Δήμο Λευκωσίας να αναμένει ότι σε 5 χρόνια θα ενισχυθεί με πέραν των χιλίων κλινών. 

Το προφίλ στο οποίο εστιάζουν οι επενδυτές είναι τύπου μπουτίκ και αστικών ξενοδοχείων, καθώς και ξενοδοχείων μεγαλύτερης δυναμικότητας τα οποία θα μπορούν να προσελκύσουν τους επιχειρηματίες επισκέπτες του νησιού, αλλά και να αποτελέσουν την βάση για επαγγελματικά συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις.

Οι νέες προσθήκες:

1. Ένα από τα νέα ξενοδοχεία της πόλης πρόκειται για κτήριο 28 ορόφων. Η ανάπτυξη θα γίνει κοντά στο παλαιό ΓΣΠ.

2. Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για ανέγερση ξενοδοχείου επί της οδού Στασίνου, στον χώρο του πρώην νυχτερινού κέντρου Zoo.

3. Στην λεωφόρο Σαλαμίνος θα γίνει το ξενοδοχείο της εταιρείας Radisson, όπου και αυτό θα είναι ψηλό κτήριο.

4. Στην οδό Ομήρου, στο κτήριο του πρώην οπτικού οίκου Θεοφανίδη, προχωρούν για την ανέγερση ξενοδοχείου δέκα ορόφων, και χωρητικότητας σαράντα δωματίων.

5. Το κτήριο της πρώην Λαϊκής στην λεωφόρο Μακαρίου, με εμβαδόν 5.600 τ.μ το οποίο θα ανακαινιστεί ώστε να λειτουργήσει ξανά ως μπουτίκ ξενοδοχείο 14 ορόφων και 198 δωματίων.

6. Το πρώην Holiday Inn θα ανακαινιστεί ώστε να λειτουργήσει ξανά ως πεντάστερο ξενοδοχείο με το όνομα Wyndham Nicosia.

7. Κύπριος επενδυτής προχωρεί στην αξιοποίηση διατηρητέου κτηρίου στην οδό Πύθωνος, στην καρδιά δηλαδή της παλιάς Λευκωσίας, μεταξύ Ονασαγόρου και Σόλωνος. Πρόκειται για διώροφο κτήριο το οποίο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο έξι υπνοδωματίων και δώδεκα κλινών.

8. Από την 1η Ιουνίου το σήμα του Hilton στην είσοδο της Λευκωσίας, θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν, καθώς τίθεται σε ισχύ το νέο όνομα και λογότυπο του The Landmark Nicosia, στο οποίο κατέληξαν οι νέοι ιδιοκτήτες του, Invel και Πανγαία. Η αλλαγή του εμπορικού σήματος ήταν προγραμματισμένη καθώς δεν προβλεπόταν η διατήρηση του προηγούμενου εμπορικού σήματος και διαχειριστικού φορέα στο πλαίσιο της πρόσφατης απόκτησης της πλειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου από τους νέους επενδυτές, Πανγαία και Invel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ