ΥΠΟΙΚ: Μην ανησυχείτε για την αγορά ακινήτων 

Τι είπε σχετικά ο Υπουργός.

Της Μόνικας Κουρουφέξη Χαζηχάννα

Ο υπουργός ερωτηθείς αν πρέπει ο κόσμος να ανησυχεί για την αγορά ακινήτων ανέφερε ότι σήμερα δεν υπάρχει υπερβολικός τραπεζικός δανεισμός στον τομέα των ακινήτων αλλά ούτε γενικότερα στην οικονομία της χώρας. 

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, είπε ότι ακόμα και αυτές οι μεγάλες αναπτύξεις ανέφερε, δεν κτίζονται με δανεικά.

"Προπωλούνται, εισπράττεται σε τοις μετρητοίς το αντίτιμο και ακολούθως κτίζεται το έργο". 

Οι τράπεζες είπε ο Υπουργός, έχουν την δυνατότητα να δώσουν δανεισμό, έχουν μπόλικη ρευστότητα αλλά ευτυχώς τα κριτήρια έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Κύπρο. 

"Δεν υπάρχει δηλαδή αυτός ο φαύλος κύκλος τραπεζικού δανεισμού ακινήτων ανόδου των τιμών ακινήτων που όσο διαρκεί όλα καλά αλλά κάποια στιγμή η μουσική σταματά και όλα καταρρέουν", συνεπώς είπε είναι πολύ πιο διαχειρίσιμο αυτή την φορά το ζήτημα της ανάκαμψης του τομέα των ακινήτων. 

Οι δε επιδόσεις του τομέα ανέφερε ο Υπουργός, καταγράφουν ξεκάθαρη βελτίωση και ανάκαμψη ενώ σιγά σιγά αυτό ξεφεύγει από τα όρια της Λεμεσού αφού όπως παρατηρείται στην Λευκωσία κινείται η αγορά ακινήτων όχι σε σχέση με ξένους επενδυτές αλλά κυρίως σε σχέση με το γεγονός οτι στην Λευκωσία έχουν αυξηθεί οι φοιτητές.

Το Υπουργείο ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός παρακολουθεί την εξέλιξη στον τομέα των ακινήτων 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ