Altamira: Πωλείται εμβληματικό εργοστάσιο με κατώτερη τιμή €30 εκ.

Ξεκίνησε η υποβολή προσφορών για το ΣΟΔΑΠ στην Λεμεσό.

Πλώρη για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για το ακίνητο του πρώην εργοστασίου ΣΟΔΑΠ στη Λεμεσό έβαλε η Altamira Asset Management Cyprus.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σήμερα στην ανάρτηση του εν λόγω ακινήτου στην ιστοσελίδα της www.altamirarealestate.com.cy, θέτοντας την επιφυλαχθείσα τιμή πώλησης στα 30 εκατομμύρια ευρώ. 

Το πρώην εργοστασιακό σύμπλεγμα του ΣΟΔΑΠ, σήμερα αναζητά νέο ιδιοκτήτη ο οποίος, βάσει των προδιαγραφών του ακινήτου, θα έχει τη δυνατότητα να το αξιοποιήσει ποικιλοτρόπως. 

Σε κεντρική τοποθεσία με μεγάλες προοπτικές 

Το ακίνητο βρίσκεται στη ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της δυτικής Λεμεσού, όπου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και η πώλησή του αναμένεται να δώσει επιπλέον δυναμική. Ειδικότερα, το ακίνητο βρίσκεται μεταξύ του νέου λιμανιού και της μαρίνας Λεμεσού, στην ενορία Τσιφλικούδια, μία από τις δημοφιλέστερες και πιο κεντρικές τοποθεσίες του δήμου Λεμεσού. 

Βάσει του προτεινόμενου Σχεδίου Περιοχής (Master Plan), το ακίνητο εμπίπτει εντός Παράκτιας Περιοχής, επομένως μπορεί να αξιοποιηθεί για αναπτύξεις που σχετίζονται με τους κλάδους του τουρισμού και της αναψυχής καθώς και με τον πολιτιστικό τομέα. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει δυνατότητα ανέγερσης θερέτρων, ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και τουριστικών επαύλεων όπως επίσης, κέντρων εστίασης και αναψυχής. Την ίδια ώρα, η περιοχή και η ζώνη στην οποία βρίσκεται το ακίνητο είναι πιθανόν να πληρούν τις προϋποθέσεις της πολιτικής ανέγερσης ψηλών κτηρίων.

Η εν λόγω περιοχή αποτελεί τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για εγχώριους και διεθνείς επενδυτές την ίδια ώρα που συνεχώς υλοποιούνται μεγάλης κλίμακας έργα, όπως το εμπορικό κέντρο My Mall και το υπό ανέγερση πολυθεματικό καζίνο-θέρετρο City of Dreams Mediterranean. Παράλληλα, τα έργα διασύνδεσης του νέου λιμανιού Λεμεσού με την περιοχή της μαρίνας συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το μέγεθος της ιδιοκτησιακής μονάδας, συνολικής έκτασης 38,827 τ.μ., η πώληση και η επικείμενη μετεξέλιξή του αναμένεται πως θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 

Η ιδιοκτησιακή μονάδα αποτελείται από δέκα τεμάχια, τα οποία εφάπτονται της θαλάσσιας ακτογραμμής με συνολική πρόσοψη γύρω στα 220 μέτρα. Δύο από τα τεμάχια ανήκουν σήμερα στη Συνεργατική Ένωση Διάθεσης Χαρουπιών ενώ εντός των τεμαχίων υπάρχουν διατηρητέα κτίρια συνολικού εμβαδού περίπου 7,500 τ.μ. Αξίζει να σημειωθεί πως το ακίνητο εμπίπτει κατά 7,300 τ.μ. στην Εμπορική Ζώνη Εβ6 και κατά 31,527 τ.μ. στη Βιομηχανική Ζώνη Κατηγορίας Β Βα4.

Σε ένα μήνα η επιλογή του ενδιαφερόμενου επενδυτή 

Η περίοδος υποβολής προσφορών θα διαρκέσει ένα μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2019. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη διαδικασία της Altamira, το ακίνητο θα κατακυρωθεί στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά με την κατώτερη τιμή να αρχίζει από τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Γ​ια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ακίνητο καθώς και άλλα ακίνητα που διαθέτει προς πώληση η Altamira, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας στο τηλεφωνικό κέντρο 8000 8200 (χωρίς χρέωση) ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.altamirarealestate.com.cy. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ