ΠτΔ: Ανακτά δυναμική ο τομέας των ακινήτων

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

H δυναμική που παρουσιάζει ο τομέας των ακινήτων αναμένεται να συνεχισθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού η στοχευμένη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας και η σειρά μέτρων που προωθούμε ως Κυβέρνηση, είχαν ως αποτέλεσμα τον μεγάλο αριθμό ντόπιων και ξένων επενδύσεων που καταγράφεται στη χώρα μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε πως «πρώτιστο μέλημά μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια της αναβάθμισης του φυσικού και δομημένου τοπίου της χώρας, αλλά και να ενισχύσουμε περαιτέρω την ώθηση που δόθηκε στην οικοδομική βιομηχανία».
 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδς, αναμφίβολα, τα υψηλά ποσοστά απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας, αλλά και η δυναμική που παρουσιάζει ο τομέας των ακινήτων, με σημαντική καταγεγραμμένη αύξηση τόσο στις πωλήσεις όσο και στις άδειες οικοδομής, καταδεικνύουν ότι έχει επιτευχθεί η ανάκαμψη με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο.
 
«Δυναμική,», είπε, «η οποία αναμένεται να ενισχυθεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, αφού η στοχευμένη ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας και η σειρά μέτρων που προωθούμε ως Κυβέρνηση, είχαν ως αποτέλεσμα τον μεγάλο αριθμό ντόπιων και ξένων επενδύσεων που καταγράφεται στη χώρα μας».

Σημειώνοντας πως πέραν της παροχής φορολογικών, πολεοδομικών και άλλων κινήτρων, τα οποία επικαιροποιήθηκαν, τροποποιήθηκαν και διευρύνθηκαν για να καταστούν ακόμη πιο αποτελεσματικά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που προωθούνται και τα οποία, είπε, θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.
 
Πρόκειται για την νέα απλοποιημένη και ευέλικτη πολιτική πολεοδομικής αδειοδότησης, στη βάση ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου, την ταχύρρυθμη διαδικασία αδειοδότησης στρατηγικών επενδυτικών έργων και περαιτέρω διευκόλυνση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Κυπρίων και ξένων υπηκόων στη βάση σχετικού επενδυτικού νομοθετικού πλαισίου.
 
Αναφέρθηκε επίσης στην αναθεώρηση αλλά και εκπόνηση νέων, Σχεδίων Ανάπτυξης , με πρόνοιες και πολιτικές βασισμένες σε σύγχρονες αρχές πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς και στην υιοθέτηση του νέου ολοκληρωμένου πλαισίου στεγαστικής πολιτικής, το οποίο, διαμορφώνει δέσμη πολεοδομικών κινήτρων, με τη δυνατότητα αύξησης των συντελεστών δόμησης για τη δημιουργία κοινωνικής στέγης, την παραγωγή προσιτής κατοικίας, καθώς και τη δημιουργία αγοράς προσιτού ενοικίου.
 
«Κύριος στόχος μας, μετά και τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας», τόνισε «παραμένει η σταθεροποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη βάση της υλοποίησης πρόσθετων μεταρρυθμίσεων, όπως ακριβώς αυτές καταγράφονται στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, ως καi επιδίωξη μας, θα λειτουργούν πρώτα και πάνω από όλα προς όφελος των πολιτών».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως επιδεικνύοντας προς την κατεύθυνση αυτή ζήλο, αφοσίωση και αποφασιστικότητα, και εργαζόμενοι σε αγαστή συνεργασία πρώτα και πάνω από όλα με το ΕΤΕΚ, δεύτερο, με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα οδηγήσουμε την πατρίδα μας στον συνολικό εκσυγχρονισμό, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ