Προ των πυλών οι εκκαθαριστές στην J&P Overseas - Ποιοι διορίζονται

Aνάμεσα στα μεγάλα ερωτηματικά είναι και το μέλλον των περιουσιακών στοιχείων της J&P, όπως η Μαρίνα Λεμεσού της οποίας η εταιρία κατέχει το 50%.

Προ των πυλών είναι όπως όλα δείχνουν οι εκκαθαριστές στην εταιρία J&P Overseas. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, η εταιρία διαχείρισης που θα αναλάβει την διαδικασία της εκκαθάρισης είναι η Alvarez & Marsal.

Πάντως, ανάμεσα στα μεγάλα ερωτηματικά είναι και το μέλλον των περιουσιακών στοιχείων της J&P, όπως η Μαρίνα Λεμεσού της οποίας η εταιρία κατέχει το 50%.

Υπενθυμίζεται ότι  η εταιρία αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, με το μέλλον της να χαρακτηρίζεται ως αβέβαιο και τις ημέρες πλέον να είναι κρίσιμες για την επιβίωσή της. 

Ασφαλείς πηγές είχαν αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες δεν έχουν τελεσφορήσει, ενώ προ των πυλών βρίσκεται η διαδικασία ώστε να οριστεί διαχειριστής προκειμένου να εταιρία να οδηγηθεί στην εκκαθάριση. 

Όπως τόνισαν, στις οικονομικές καταστάσεις υπάρχει τρύπα ύψους €600 εκ. η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί. 

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες, εκπρόσωπος της εταιρίας δεν είχε επιβεβαιώσει  περί εκκαθαριστή, ωστόσο είχε παραδεχτεί ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς και ότι σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν έχουν δώσει ακόμα καρπούς. 

Όσον αφορά στα χρεοστούμενα στους υπαλλήλους, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι με κάποιους από αυτούς έχουν γίνει διευθετήσεις ώστε να πάρουν κάποια χρήματα. 

Σημειώνεται ότι η εταιρία απασχολεί αρκετές χιλιάδες υπαλλήλων, ενώ η βασική δραστηριότητά της διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, με αρκετούς Κύπριους να εργάζονται εκεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ