Korantina Homes: Αναγκαίο ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα

Η Μελίνα Ράφτη, Sales and Marketing Director της Korantina Homes, μας παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα της εταιρείας και εισηγείται μέτρα στήριξης του τομέα των ακινήτων.

«Αναμένουμε να δούμε νέα κίνητρα και προγράμματα, για να μπορέσουμε με ασφάλεια να ανακοινώσουμε τους προγραμματισμούς μας για τα επόμενα πέντε χρόνια», αναφέρει η Μελίνα Ράφτη, Sales and Marketing Director της Korantina Homes, η οποία μας παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα της εταιρείας και εισηγείται μέτρα στήριξης του τομέα των ακινήτων.

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές αλλαγές που είδατε στον τομέα των ακινήτων λόγω της υγειονομικής κρίσης του COVID-19;

Η πανδημία έχει δημιουργήσει πολύ αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας και σίγουρα και στην αγορά ακινήτων. Η μείωση στη ζήτηση ακινήτων είναι εμφανής, καθώς αρκετοί επενδυτές αναμένουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία και μετά να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Επίσης, η μη δυνατότητα φυσικής παρουσίας, ιδιαίτερα για τους επενδυτές από τις ασιατικές χώρες, είναι ένας σημαντικός παράγοντας και έχει μετατοπίσει χρονικά την απόφασή τους για αγορές ακινήτων στην Κύπρο. Λόγω των πιο πάνω παραγόντων, οι εταιρείες ανάπτυξης γης έχουν αναθεωρήσει τα σχέδια τους όσον αφορά καινούργια λανσαρίσματα και έχουν αλλάξει σημαντικά τον τρόπο προώθησής τους, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις ψηφιακές πλατφόρμες προώθησης, τις ηλεκτρονικές συναντήσεις και τις ψηφιακές ξεναγήσεις των έργων, για να μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των επενδυτών. Δυστυχώς, αυτό έχει φέρει και αρνητικές αλλαγές, και πιο συγκεκριμένα μείωση του προσωπικού στον τομέα των ακινήτων και κατασκευών.

Ποια είδη ακινήτων παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση; Ποιοι είναι οι υποψήφιοι πελάτες και τι είδους ακίνητα βρίσκονται στις προτιμήσεις Κυπρίων και ξένων αγοραστών;

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει μεγάλη μείωση στη ζήτηση ακινήτων γενικότερα. Αυτό έγινε ακόμη πιο αισθητό με την κατάργηση του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος τον περασμένο Νοέμβριο. Παρ’ όλα αυτά, τους τελευταίους μήνες παρατηρήσαμε ότι υπάρχει μια αυξημένη ζήτηση από ξένους επενδυτές για παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες που έχουν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση και ένα υψηλό επίπεδο τρόπου ζωής. Η ζήτηση αυτή προέρχεται από επενδυτές που θέλουν είτε να μετοικίσουν στην Κύπρο είτε να χρησιμοποιούν τα ακίνητα αυτά μερικούς μήνες τον χρόνο για τις διακοπές των ιδίων και των οικογενειών τους. Υπάρχει φυσικά και μια ζήτηση για πιο μικρές κατοικίες και διαμερίσματα, που προέρχεται κυρίως από επενδυτές που ενδιαφέρονται για τη Μόνιμη Διαμονή. Αναμένουμε ότι η ζήτηση αυτή θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες, εφόσον και οι μετακινήσεις μεταξύ των χωρών γίνουν εφικτές και απλοποιηθούν οι διαδικασίες.

ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Ποια μέτρα ή κίνητρα θα πρέπει να δοθούν για στήριξη του τομέα των ακινήτων;

Καινούργια μέτρα και κίνητρα είναι απαραίτητα για να κρατηθεί ο τομέας των ακινήτων στην Κύπρο, ιδιαίτερα μετά την τεράστια κρίση που δημιούργησε η πανδημία στην οικονομία μας. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε συνεχώς μια προσπάθεια να προωθηθούν άλλοι τομείς και βιομηχανίες, όπως η τεχνολογία, γεγονός που επικροτούμε, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό στην Κύπρο, εδώ και δεκαετίες, έχει ήδη ειδικευθεί στους τομείς του τουρισμού, των ακινήτων και της κατασκευαστικής βιομηχανίας, και σχεδόν όλες οι οικογένειες στην Κύπρο βασίζονται σε αυτούς τους τομείς, είτε άμεσα είτε έμμεσα, για την επιβίωσή τους, οπότε η προώθησή τους πρέπει να είναι προτεραιότητα. Ένα επενδυτικό πρόγραμμα με ισχυρά κίνητρα είναι αναγκαίο – ένα πρόγραμμα που θα προσελκύσει σοβαρές και καθ’ όλα νόμιμες επενδύσεις σε ακίνητα και σε άλλους τομείς. Με την αποπεράτωση της έρευνας από την Ερευνητική Επιτροπή, τα συμπεράσματά της θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία ενός καινούργιου, αξιόπιστου προγράμματος, χωρίς παράθυρα εκμετάλλευσης οποιασδήποτε μορφής. Παράλληλα με ένα καινούργιο πρόγραμμα για προσέλκυση επενδυτών, ο τομέας θα μπορούσε να ενδυναμωθεί περαιτέρω με κίνητρα για αναπτύξεις, όπως με αυξήσεις συντελεστών.

ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΑΣ

Ποια έργα βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό σας και τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός σας για τα επόμενα χρόνια;

Αναμένουμε να δούμε νέα κίνητρα και προγράμματα, για να μπορέσουμε με ασφάλεια να ανακοινώσουμε τους προγραμματισμούς μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τη δεδομένη στιγμή προχωρούμε με βάση τους υφιστάμενους σχεδιασμούς και τις προγραμματισμένες ενέργειές μας, που αφορούν την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου Cap St Georges Hotel & Resort, που είναι και η ναυαρχίδα της εταιρείας μας και ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια οικιστικά θέρετρα της Μεσογείου. Ολοκληρώνουμε φέτος την κατασκευή των επαύλεων αλλά και του πεντάστερου ξενοδοχείου που θα λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση του Soho Resort, που αποτελείται από πολυτελείς επαύλεις και δύο πύργους 15 και 16 ορόφων, τα υψηλότερα κτίρια στην Πάφο. Έχουμε ήδη αποφασίσει και προχωρήσει στη μετατροπή του ενός εκ των δύο πύργων σε πολυτελές ξενοδοχείο. Παράλληλα, προχωρά ομαλά και η κατασκευή των άλλων μικρότερων έργων. Στον σχεδιασμό βρίσκεται επίσης και ένα ακόμη μεγαλεπήβολο έργο στην παραθαλάσσια περιοχή της Πάφου, κοντά στην πολυσύχναστη και δημοφιλή παραλία του Venus. Πρόκειται για ένα έργο που θα εντυπωσιάσει για το concept του και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Τόσο τα υφιστάμενα projects όσο και τα καινούργια προωθούνται μέσω του διεθνούς δικτύου πωλήσεων που έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια. Αναμένουμε και ανυπομονούμε σύντομα να μπορέσουμε να παρευρεθούμε σε διάφορες εκθέσεις στο εξωτερικό για την προώθηση των προϊόντων μας, καθώς θεωρούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία διαθέτει στο portfolio της πάνω από 15 οικιστικά έργα, εκ των οποίων τα μεγαλύτερα είναι το Cap St Georges Hotel & Resort, το Soho Resort και το Coral Residences, αλλά και μικρότερης έκτασης έργα σε κεντρικά σημεία της πόλης της Πάφου και σε άλλες περιοχές, τα οποία δεν στερούνται την πολυτέλεια των μεγαλύτερων έργων.

Cap St Georges Hotel & Resort

Το διεθνώς πολυβραβευμένο Cap St Georges Hotel & Resort είναι ένα παραθαλάσσιο οικιστικό resort, το μεγαλύτερο στην Κύπρο και ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, και αποτελεί τη ναυαρχίδα της Korantina Homes. Το έργο αποτελείται από 200 υπερπολυτελείς επαύλεις, ένα πολυτελές club house με εστιατόριο και bar, spa, γυμναστήριο, γήπεδα άθλησης και παιδότοπους, και προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας κήπου και πισίνας, υπηρεσίες λιμουζίνας, babysitting, horse riding, θαλάσσια αθλήματα, ποδηλασία και φυσικά 24ωρη υπηρεσία ασφάλειας. Το μοναδικό αυτό resort έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών celebrities και διεθνούς φήμης jetsetters, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη προχωρήσει στην αγορά κατοικιών.

Εντός του Cap St Georges Hotel & Resort ανεγείρεται μια πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και ακριβώς δίπλα στην πλατεία του Resort. Το πεντάστερο αυτό ξενοδοχείο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας, καθώς απευθύνεται σε πολύ υψηλών απαιτήσεων τουρισμό. Όσον αφορά τον σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και φυσικά την πολυτέλεια, το ξενοδοχείο είναι υψηλών προδιαγραφών. Θα αποτελείται από 206 σουίτες, όλες με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, και θα προσφέρει επίσης διάφορες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις, όπως ακαδημίες ποδοσφαίρου και αντισφαίρισης, waterpark, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, μεγάλες πλατείες οι οποίες θα διαθέτουν εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα ευεξίας στην Κύπρο.

Με την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία αναμένεται εντός του 2022, ολοκληρώνεται και επίσημα το Cap St Georges Hotel & Resort.

Soho Resort

Εκτός από το γνωστό Cap St Georges Hotel & Resort, η Korantina Homes εγκαινίασε πρόσφατα την κατασκευή των υψηλότερων κτιρίων στην Πάφο, του Soho Resort, που βρίσκεται στην πιο προνομιακή παραλιακή περιοχή της Πάφου. Πρόκειται για τα μοναδικά ψηλά πολυώροφα κτίρια που έχουν εξασφαλίσει άδεια ανέγερσης στην πόλη της Πάφου. Το Soho Resort βρίσκεται στην καρδιά του παραλιακού μετώπου της Κάτω Πάφου, ακριβώς απέναντι από τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία του ΣΟΔΑΠ. Η φιλοσοφία της ανέγερσης του θερέτρου παραμένει η ίδια όπως και σε όλα τα έργα του ομίλου μας. Το έργο αποτελείται από δύο πύργους 15 και 16 ορόφων αντίστοιχα, 20 πολυτελείς επαύλεις, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, ένα πολυτελές club house με εστιατόριο και bar, spa και γυμναστήριο, και θα προσφέρει υπηρεσίες φροντίδας κήπου και πισίνας, υπηρεσίες καθαριότητας και λιμουζίνας, babysitting και φυσικά 24ωρη υπηρεσία ασφάλειας. Σκοπός του resort είναι να προσφέρει στους ενοίκους υπηρεσίες που προσφέρουν τα υπερπολυτελή συγκροτήματα του εξωτερικού.

Coral Residences

Μέσα στη μεγάλη γκάμα προϊόντων της εταιρείας είναι και το Coral Residences, που με την εξαιρετική του τοποθεσία αποτελεί αναμφισβήτητα μια ανάπτυξη ιδανική για επενδυτές. Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και γειτνιάζοντας με τη μελλοντική μαρίνα της Πάφου, ο σχεδιασμός του έργου βασίστηκε στη φιλοσοφία της εταιρείας μας, προσφέροντας στους ενοίκους όλες τις υπηρεσίες. Αποτελείται από 12 επαύλεις και 20 διαμερίσματα, όλα με εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Εταιρικό Προφίλ

Η Korantina Homes έχει χαράξει µια εκπληκτική πορεία στον τομέα της ανάπτυξης γης και ιδιαίτερα των πολυτελών αναπτύξεων. Το όνομα Korantina Homes είναι πλέον συνώνυμο με την πολυτέλεια, την ποιότητα και την πρωτοπορία στον σχεδιασμό, ιδιαίτερα όσον αφορά τα πολυτελή resorts.

Η εταιρεία προσφέρει κάτι περισσότερο από μια απλή κατοικία, γεγονός που την διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, αφού σχεδιάζει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα «ολοκληρωμένης φροντίδας» που σκοπό έχει να καλύψει κάθε επιπλέον ανάγκη των ιδιοκτητών. Στόχος της είναι να προσφέρει στον αγοραστή ασφάλεια, άνεση, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις ισάξιες με αυτές που προσφέρουν μόνο τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, θέτοντας τον πήχη στον κατασκευαστικό τομέα πολύ ψηλά.

Τρικώμου 32, 8560, Πέγεια, Πάφος

Τηλ.: 80007030

Email: info@korantinahomes.com

Website: www.korantinahomes.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ