Photiades Homes: Προσήλωση στην ποιότητα και την αριστεία

Η Photos Photiades Homes δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων με προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του Ομίλου, στην ποιότητα και στην επιχειρηματική αριστεία

«Η Photos Photiades Homes είναι μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, ενός από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς οργανισμούς της Κύπρου, και δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων με προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του Ομίλου, στην ποιότητα και στην επιχειρηματική αριστεία».

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές αλλαγές που είδατε στον τομέα των ακινήτων λόγω της υγειονομικής κρίσης του COVID-19;

Η οικονομία, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μπήκε σε ύφεση εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, ένα πραγματικά πρωτοφανές γεγονός που μας σόκαρε όλους. Η κρίση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα για αντιμετώπισή της έχουν επιφέρει ένα μούδιασμα στον τομέα των ακινήτων. Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι με την άρση των περιοριστικών μέτρων διακίνησης, αλλά και με την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων, υπάρχει ανάκαμψη στον τομέα, κυρίως από την εγχώρια αγορά και ειδικότερα στη Λευκωσία. Η αναζήτηση και η έρευνα από τους αγοραστές γίνονται πλέον κατά κύριο λόγο διαδικτυακά και γι’ αυτό έχουμε και εμείς αναπτύξει τα ψηφιακά μέσα και εργαλεία που θα βοηθήσουν τους υποψήφιους αγοραστές να εντοπίσουν εύκολα και άμεσα το ακίνητο που αναζητούν.

Πέρα από τις αλλαγές στον τομέα των πωλήσεων ακινήτων, η πανδημία προκάλεσε μεγάλη δυσκολία στη διακίνηση και στην προμήθεια πρώτων υλών οι οποίες είναι αναγκαίες στον κατασκευαστικό τομέα, και αυτό κατ’ επέκταση έφερε μια ραγδαία αύξηση στις τιμές τους, που εάν συνεχιστεί θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων.

Ποια είδη ακινήτων παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση; Ποιοι είναι οι υποψήφιοι πελάτες και τι είδους ακίνητα βρίσκονται στις προτιμήσεις Κυπρίων και ξένων αγοραστών;

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι στην πρώτη επιλογή των Κυπρίων αγοραστών βρίσκονται τα διαμερίσματα πολυτελείας σε προνομιούχες περιοχές, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα, όπου ως εταιρεία είμαστε επικεντρωμένοι αυτή την περίοδο. Πολλοί από τους πελάτες μας αναζητούν τη μόνιμη κατοικία τους και δίνουν μεγάλη σημασία στην αγορά ενός άνετου, σωστά σχεδιασμένου διαμερίσματος, με υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, σε μια προνομιούχα περιοχή. Την ίδια στιγμή, αρκετοί πελάτες μας βλέπουμε ότι έχουν προχωρήσει στην αγορά διαμερισμάτων σε έργα μας για σκοπούς επένδυσης, αναγνωρίζοντας έτσι τη σταθερότητα και προβλεψιμότητα των εισοδημάτων που παρέχει μια επένδυση σε ακίνητα στις καλύτερες περιοχές της Λευκωσίας, ιδιαίτερα όταν το ίδιο το ακίνητο προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα που έχω αναφέρει.

Όσον αφορά τους ξένους αγοραστές, αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς και η πρόσφατη κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος της χώρας μας, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση στις πωλήσεις οικιστικών μονάδων σε αυτή την αγορά.

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ποια μέτρα ή κίνητρα θα πρέπει να δοθούν για στήριξη του τομέα των ακινήτων;

Διαπιστώνουμε ότι το υφιστάμενο κίνητρο για επιχορήγηση του επιτοκίου έχει ενθαρρύνει και βοηθήσει τον Κύπριο αγοραστή σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, το κράτος θα μπορούσε να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει μέτρα, όπως φορολογικά κίνητρα και άλλες διευκολύνσεις για την προσέλκυση κεντρικών γραφείων διεθνών εταιρειών (headquartering), φορολογικές ελαφρύνσεις για μια χρονική περίοδο δύο έως τριών ετών για όσους επενδύουν σε ακίνητα, άμεση αναθεώρηση των τοπικών σχεδίων πόλης με επανεξέταση των ζωνών και των συντελεστών δόμησης, δημιουργία σύγχρονων και ευέλικτων πολιτικών προσέγγισης προς διευκόλυνση της ανάπτυξης, εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας (κεντρική κυβέρνηση και δήμοι) για να υπάρξει μείωση της γραφειοκρατίας και συνεπώς του χρόνου που χρειάζεται για να μελετηθεί και να εγκριθεί ένα νέο έργο, καθώς και άμεση μετάβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και διαχείριση των αιτήσεων που υποβάλλονται στο Τμήμα Πολεοδομίας, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας για πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής.

Ποια έργα βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό σας και τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός σας για τα επόμενα χρόνια;

Σήμερα το χαρτοφυλάκιο της Photos Photiades Homes στη Λευκωσία διαθέτει μοντέρνες και πρωτοποριακές οικιστικές αναπτύξεις, σε προνομιακές περιοχές, όπως στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην περιοχή Λυκαβηττού και στην περιοχή της Ακρόπολης. Τα έργα αυτά διαθέτουν διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, καθώς και οροφοδιαμερίσματα με roof garden και πισίνα, ενώ παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, υλικά υψηλών προδιαγραφών και επιπρόσθετες επιλογές προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών καταναλωτών. Όπως για παράδειγμα στο έργο μας Alasias Mansions, όπου παρέχουμε στον ιδιοκτήτη κάθε άνεση χωρίς να χρειάζεται να φύγει από το σπίτι του, αφού έχουμε δημιουργήσει επιπρόσθετα χώρο γυμναστηρίου, εσωτερικό και εξωτερικό παιδότοπο, καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Λίγο πιο έξω από το κέντρο της Λευκωσίας, στο Carolina Park, έχουμε σχεδιάσει, σε συνεργασία με καταξιωμένους αρχιτέκτονες, μια γκάμα από κατοικίες που ικανοποιούν διάφορες αισθητικές προσεγγίσεις και ανάγκες χώρου. Στο επίκεντρο των κατοικιών μας είναι ότι κάθε οικογένεια είναι μοναδική και γι’ αυτό και το σπίτι τους πρέπει να είναι μοναδικό, ανεξαρτήτως μεγέθους και πολυτέλειας. Το μόνο στοιχείο που παραμένει το ίδιο σε όλα τα έργα της Photos Photiades Homes είναι η υψηλή ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς.

Για τα επόμενα χρόνια, η Photos Photiades Homes θα συνεχίσει να αναπτύσσει ποιοτικά και ολοκληρωμένα οικιστικά και γραφειακά έργα σε προνομιακές περιοχές της Λευκωσίας, καθώς και κατοικίες στο Carolina Park. Πέρα απ’ αυτό, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όχι μόνο νέες κατοικίες που να εξυπηρετούν και να ευχαριστούν τους πελάτες μας και τις οικογένειές τους, αλλά να τους προσφέρουμε και υπηρεσίες που θα δίνουν στο σπίτι ή το γραφείο τους αξία για όλη τη ζωή τους.

Η ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων θα πρέπει πλέον να εξυπηρετεί τους Στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ποιες δράσεις εγκαινιάζετε εσείς ως εταιρεία προς αυτή την κατεύθυνση;

Ως μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, η Photos Photiades Homes εφαρμόζει με συνέπεια τις διαχρονικές αξίες του Ομίλου, επιδιώκει τη συνεχή αναβάθμιση και εκπαίδευση των ανθρώπων της, δημιουργεί ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με πελάτες και συνεργάτες και υποστηρίζει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, ως οργανισμός φροντίζουμε σε κάθε έργο μας, μέσα από τη χρήση σύγχρονων και διεθνώς αναγνωρισμένων συστημάτων, μηχανημάτων και υλικών, καθώς επίσης και με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρουμε επιλογές με πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Alasias Mansions

Ένα μοναδικό έργο στο κέντρο της Λευκωσίας, στη συμβολή των οδών Αλάσιας, Αγαπήνορος και Ανδρέα Αραούζου. Στους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου περιλαμβάνονται: υπερσύγχρονο γυμναστήριο, εσωτερικός και εξωτερικός παιχνιδότοπος και αίθουσα πολλαπλής χρήσεως. Αυτές οι προσθήκες σκοπό έχουν να προσφέρουν ανέσεις και χώρους που θα κάνουν την κάθε μέρα ξεχωριστή.

Το έργο Alasias Mansions διαθέτει διαμερίσματα δύο και τριών υπνοδωματίων, ενώ τα τρία οροφοδιαμερίσματα διαθέτουν ιδιόκτητη πισίνα και roof garden. Η υψηλών προδιαγραφών κατασκευή του κτιρίου είναι ολοκληρωμένη με εγκατάσταση Α/C και υποδαπέδια θέρμανση (τύπου heat pump), με συστήματα ασφαλείας σε όλους τους χώρους του κτιρίου και με υλικά που εμπνέουν πολυτέλεια αλλά και άνεση για τους κατοίκους. Οι χώροι υποδοχής, οι χώροι πρασίνου, οι αυξημένοι χώροι στάθμευσης, καθώς και η άνετη κυκλοφορία σε αυτούς, και τα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα εξυπηρετούν τους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, ολοκληρώνουν τη σύνθεση ενός μοντέρνου κτιρίου με ενεργειακή απόδοση Α, προσδίδοντας διαχρονική αξία.

Zinas Mansions

Στο κέντρο της Λευκωσίας, στον λόφο του Λυκαβηττού, με πανοραμική θέα της πόλης, βρίσκεται το υπό ανέγερση έργο της εταιρείας μας με την ονομασία Zinas Mansions. Το οικιστικό αυτό έργο έχει διαθέσιμα διαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων, ενώ τα δύο ρετιρέ του έκτου ορόφου θα διαθέτουν ιδιωτικό roof garden και πισίνα.

Το Zinas Mansions έχει σχεδιαστεί με τα υψηλά πρότυπα των έργων της Photos Photiades Homes, με έμφαση στη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου ζωής των ενοίκων, καλύπτοντας κάθε ανάγκη τους. Όλα τα διαμερίσματα του έργου θα διαθέτουν υποδαπέδια θέρμανση (τύπου heat pump), εγκατεστημένα συστήματα κλιματισμού, ευρύχωρες καλυμμένες βεράντες και συστήματα ασφαλείας. Όλα τα διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων, καθώς και τα δύο ρετιρέ, θα έχουν δύο καλυμμένους χώρους στάθμευσης και αποθήκη.

Agios Demetrios Mansions

Στην περιοχή της Ακρόπολης, στην οδό Πάρνηθος, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης και με εύκολη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο, βρίσκεται το υπό ανέγερση έργο με την ονομασία Agios Demetrios Mansions. Το έργο συνδυάζει την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τη μοναδική αρχιτεκτονική, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Το Agios Demetrios Mansions περιλαμβάνει έξι ευρύχωρα διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων και δύο οροφοδιαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων με βασικά χαρακτηριστικά τους την υποδαπέδια θέρμανση (τύπου heat pump), τα εγκαταστημένα συστήματα κλιματισμού, φωτοβολταϊκά συστήματα που θα εξυπηρετούν τους κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, το οποίο θα είναι ενεργειακής απόδοσης κατηγορίας Α, τα υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, τους άνετους κοινόχρηστους χώρους και την έμφαση στη λεπτομέρεια. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν δικό τους καλυμμένο χώρο στάθμευσης, καθώς και αποθήκη.

Carolina Park

Μόλις πέντε χιλιόμετρα από τη Λευκωσία, βρίσκεται η καταπράσινη και μοναδική οικιστική περιοχή του Carolina Park. Με πάνω από 30.000 τετραγωνικά μέτρα χώρων πρασίνου, που έχουν διαμορφωθεί με πεζόδρομους, πάρκα, δέντρα και με κάθε είδους διακοσμητική βλάστηση, η Photos Photiades Homes κάνει το όνειρο πραγματικότητα για ένα σπίτι υψηλής ποιότητας και αισθητικής σχεδιασμού. Για να μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικά γούστα και ανάγκες, η Photos Photiades Homes έχει σχεδιάσει, σε συνεργασία με καταξιωμένους αρχιτέκτονες, κατοικίες τόσο σε μοντέρνες γραμμές όσο και σε πιο κλασικές γραμμές, με ευρύχωρους χώρους, μεγάλο κήπο και δυνατότητα για πισίνα, για μια ήσυχη ζωή μακριά από την πόλη, αλλά με εύκολη πρόσβαση στην πρωτεύουσα.

Στόχος της εταιρείας μας είναι η κάθε κατοικία να είναι διαφορετική, ώστε να διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη και της κάθε οικογένειας.

Costa Palona

Το Costa Palona είναι γραφειακό συγκρότημα της Photos Photiades Homes που θα ανεγερθεί στη Λεμεσό, μεταξύ του νέου και του παλιού λιμανιού, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, τη Μαρίνα Λεμεσού, αλλά και το κέντρο της πόλης.

Το έργο θα διαθέτει 11 ορόφους και 9.000 τετραγωνικά μέτρα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Πέρα από τον μοναδικό σχεδιασμό του κτιρίου και τους μοντέρνους εργασιακούς χώρους, η απρόσκοπτη πανοραμική θέα προς τη θάλασσα θα καταστήσει το Costa Palona ανάμεσα στα πιο πολυπόθητα γραφειακά συγκροτήματα της Λεμεσού.

Εταιρικό Προφίλ

Η Photos Photiades Homes είναι μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, ενός από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς οργανισμούς της Κύπρου, και δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων με προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του Ομίλου, στην ποιότητα και στην επιχειρηματική αριστεία. Αποστολή της Photos Photiades Homes είναι η υλοποίηση έργων υψηλής ποιότητας και αισθητικής που προσδίδουν στην κυπριακή κοινωνία και στους πελάτες της «Αξία για μια Ζωή» (Value for Life), μέσα από σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά αναπτυξιακά έργα, τα οποία ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Σήμερα το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην Κύπρο διαθέτει μοντέρνες και πρωτοποριακές οικιστικές αναπτύξεις. Υπερπολυτελή κτίρια σε προνομιακές περιοχές, όπως στο κέντρο της Λευκωσίας, στην περιοχή της Ακρόπολης και στον Λυκαβηττό. Ενώ, για όσους προτιμούν έναν τρόπο ζωής μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά με εύκολη πρόσβαση στην πρωτεύουσα, η Photos Photiades Homes έχει σχεδιάσει, σε συνεργασία με καταξιωμένους αρχιτέκτονες, μια γκάμα από κατοικίες που εξυπηρετούν διάφορες αισθητικές προσεγγίσεις και ανάγκες χώρου. Το μόνο στοιχείο που παραμένει το ίδιο σε όλα τα έργα της Photos Photiades Homes είναι η υψηλή ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς.

Στόχος της Photos Photiades Homes είναι να χτίζει σχέσεις με τους πελάτες της που δίνουν «Αξία για μια Ζωή».

Για περισσότερες πληροφορίες,

μπορείτε να επισκεφθείτε την

ιστοσελίδα photiadeshomes.com ή να επικοινωνήσετε με την ομάδα της εταιρείας στο τηλέφωνο 22452000 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση

info@photiadeshomes.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ