Το Αστεροσκοπείο Τροόδους σε παγκόσμιο διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής

Η Κύπρος εκπροσωπείται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό για τα Παγκόσμια Βραβεία Αρχιτεκτονικής θα έχει για πρώτη φορά η Κύπρος.

Το έργο που θα παρουσιαστεί είναι το Αστεροσκοπείο στο Τρόοδος. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» και τον Σωκράτη Ιωακείμ η Αρχιτέκτονας Έλενα Τσολάκη ανέφερε ότι το έργο το οποίο θα παρουσιάσει περιλαμβάνεται στις δέκα συμμετοχές από όλο τον κόσμο οι οποίες θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για τη διάκριση. 

Ερωτηθείσα τι κατά την κρίση της ήταν αυτό που ξεχώρισαν οι διοργανωτές στο εν λόγω έργο ώστε να προκριθεί στην τελική φάση, η κα Τσοάκη ανέφερε ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό κτίριο. 

«Ο τρόπος που έχουμε προσεγγίσει το κτίριο είναι λίγο διαφορετικό. Το σχέδιο είναι λίγο τολμηρό και δεν υπάρχει παρόμοιο κτίριο. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε με αυτό το σχέδιο ήταν να δώσουμε προβολή στην περιοχή και να τραβήξουμε τον κόσμο», είπε. 

Σημειώνεται ότι το έργο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Αγρίδια στην Πιτσιλιά της Επαρχίας Λεμεσού. 

«Είναι σε μια περιοχή πάνω σε ύψωμα και φαίνεται λες κι έχει πέσει ένα διαστημόπλοιο πάνω στη γη», είπε περιγράφοντας το Αστεροσκοπείο. 

Τόνισε δε ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι πολύ σημαντική για την Κύπρο, καθώς θα προσδώσει μεγάλη προβολή στο νησί, ενώ το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο στο τέλος του καλοκαιριού του 2020. 

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο σχετικό βίντεο. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ