Ψήφισαν νόμο για τη λειτουργία ξενώνων

Το πλαίσιο αδειοδότησης και οι προδιαγραφές για την εγγραφή ξενώνων

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε νόμο  για την ίδρυση και λειτουργία ξενώνων, ρυθμίζοντας σχετικό κενό που υπήρχε στη νομοθεσία, ύστερα από πρόταση νόμου των Βουλευτών του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη και του ΔΗΚΟ Χρύση Παντελίδη.

Ειδικότερα, με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις καθορίζονται μεταξύ άλλων τα πλαίσια αδειοδότησης και δημιουργίας μητρώου για την εγγραφή ξενώνων, το οποίο θα τηρείται από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Επίσης  καθορίζονται οδηγός υπηρεσιών ξενώνα, στον οποίο θα περιλαμβάνονται πληροφορίες για την ενημέρωση των πελατών του, καθώς και οι όροι λειτουργίας του.

Ακόμα οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές, καθώς και οι προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας αναφορικά με τη λειτουργία ξενώνων.

Επιπλέον τα αδικήματα και οι ποινές που θα επιβάλλονται σε άτομα που λειτουργούν και διαχειρίζονται ξενώνα χωρίς άδεια λειτουργίας.

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι με αυτή τη ρύθμιση γίνεται δεκτό το αίτημα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών που επιθυμούν να διαμένουν σε ξενώνες και να κάνουν ανταλλαγές στα κυπριακά πανεπιστήμια.

Ο κ. Παντελίδης ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους που επέτρεψαν να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου επέστησε  την προσοχή μεταξύ άλλων σε ένα θέμα που πρέπει να διορθωθεί από τον Σεπτέμβριο στο νόμο και αφορά πρόνοια που ζητά τα προσωπικά δεδομένα όλων όσων έμεινα στον ξενώνα και τα στέλνει στην Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι άδειες οικοδομής μειώθηκαν κατά 10,7% τον Απρίλιο

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ