Εντός του 2022 θα λειτουργήσει η νέα Τεχνική Σχολή Λάρνακας

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας.

Την εκτίμηση ότι εντός του 2022 θα λειτουργήσει η νέα Τεχνική Σχολή Λάρνακας που θα ανεγερθεί στη περιοχή Ριζοελιάς στην Αραδίππου εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση στα Γραφεία της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας με Βουλευτές, Εκπροσώπους Σχολικών Εφορειών και Συνδέσμων Γονέων για θέματα που αφορούν στα σχολεία της πόλης, ο Υπουργός είπε πως «η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε πριν από δύο περίπου μήνες και είχαν καταγραφεί κάποια θέματα που αφορούν τα σχολεία της πόλης του Ζήνωνα. Σήμερα δώσαμε ανατροφοδότηση για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και το πώς προχωρούμε».
 
Θεωρώ, συνέχισε ο Υπουργός «ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ότι σύντομα και η Λάρνακα θα πάρει τα πάνω της στον τομέα της εκπαίδευσης. Προχωρούμε όλοι μαζί» είπε και εξέφρασε ευχαριστίες "στους βουλευτές της πόλης, τις Σχολικές Εφορείες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει, γιατί έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι αγαπάνε αυτό που κάνουν, αγαπάνε τη πόλη και τα παιδιά τους».
 
Ερωτηθείς για το θέμα της Διανελλείου Τεχνικής Σχολής ο Υπουργός απάντησε πως «έχουμε επικοινωνήσει με τον Μητροπολίτη Κιτίου και το Κτηματολόγιο και μελετούμε το θέμα. Υπάρχουν εξελίξεις» σημείωσε αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
 
Για το θέμα της νέας Τεχνικής Σχολής Λάρνακας ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «αναμένεται πως μέχρι το τέλος του 2021 μέσα του 2022 θα λειτουργήσει. Το σχολείο θα ανεγερθεί στη περιοχή Ριζοελιάς στην Αραδίππου και εντός του επόμενου χρόνου θα προχωρήσουμε με τις προσφορές, τα σχέδια και τους διαγωνισμούς».
 
Ο βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Παιδείας γιατί όπως εξήγησε «πρώτη φορά Υπουργός ήρθε σε διάστημα δύο μηνών, δύο φορές στη Λάρνακα. Αυτό δείχνει μια αποφασιστικότητα και φαίνεται σιγά σιγά τα έργα να υλοποιούνται κάτι που μας ικανοποιεί. Φυσικά δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε γιατί για πολλά χρόνια η Λάρνακα ήταν παραμελημένη, όμως κάτι αλλάζει και όταν κάτι αλλάζει πρέπει να το επικροτούμε».  
 
Ο βουλευτής Λάρνακας του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ανέφερε πως «μετά από τρία χρόνια επιτέλους γίνεται αυτό που ζητούσαμε επίμονα δηλαδή να έρθει στη Λάρνακα ο Υπουργός Παιδείας για να δούμε τα προβλήματα της πόλης. Θεωρώ ότι πέραν της ανακοίνωσης της επιβεβαίωσης για τη νέα Τεχνική Σχολή, δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο που να κατευνάζει τις ανησυχίες μας για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη».
 
Πρόσθεσε ότι «η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, δεν έχουμε ακούσει κάτι για το Διανέλλειο που να μας καθησυχάζει ότι μετά από 4-5 χρόνια θα γίνει οτιδήποτε, πισωδρομεί το ζήτημα της Πανεπιστημιακής Σχολής αφού δεν υπάρχουν ισχυρές διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι θα προχωρήσει. Ακόμα υπάρχουν και ζητήματα ασφάλειας και υγείας για τα δύο σχολεία της Βεργίνας και άλλα σχολεία και θεωρώ ότι η υλικοτεχνική  υποδομή και τα θέματα ασφάλειας και υγείας χρήζουν επείγουσας επόπτευσης».
 
Εμείς, συνέχισε ο κ. Γεωργίου, «θέλαμε από τον Υπουργό να μας δώσει άμεσα και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μια στρατηγική, ένα οδικό χάρτη για τα σχολεία της πόλης, την υλικοτεχνική υποδομή, τις ανάγκες που εμφανίζονται, τη σωστή κατανομή των μαθητών. Δεν υπήρξε καλή προετοιμασία γι’αυτό το θέμα και αναμένουμε στην επόμενη συνάντηση αυτά τα ζητήματα να τροχοδρομηθούν προς επίλυση τους με στόχο που να ικανοποιηθεί η Λάρνακα και οι ανάγκες των μαθητών, των σχολείων και των εκπαιδευτικών μας».
 
Εξάλλου ο βουλευτής Λάρνακας του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου σημείωσε ότι «η σημερινή είναι η δεύτερη επίσκεψη μέσα σε διάστημα δύο μηνών του Υπουργού Παιδείας στη Λάρνακα, με στόχο μαζί με τους βουλευτές και τις Σχολικές Εφορίες, να δούμε και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των σχολείων της πόλης και της επαρχίας. Επίσης ενημερωνόμαστε για την πρόοδο όλων των εργασιών που γίνονται από το Υπουργείο και την Σχολική Εφορία, ενώ παράλληλα με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια των βουλευτών προσπαθούμε όσο το δυνατό να βοηθήσουμε στην επίλυση και την απάμβλυνση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία».   

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ