Έκλεισε deal εκατομμυρίων για κτήριο στην είσοδο της Πάφου

Το εμβληματικό κτήριο στην είσοδο της Πάφου θα μετατραπεί σε σύγχρονους και "πράσινους" γραφειακούς χώρους.

Ολοκληρώθηκε χθες η αγορά του εμβληματικού κτηρίου στην είσοδο της Πάφου όπου στεγάζονταν οι κινηματογράφοι RIO. Το κτίριο ανήκε στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία κάτω από τη διαχείριση της APS.

Αγοραστής είναι κυπριακή εταιρεία με τη μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών να ανήκουν σε μεγάλο ολλανδικό όμιλο, το JPB Group, ο οποίος μετέφερε την έδρα του στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο το 2020. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων, κυρίως στην Πάφο. Σύμβουλος στην συναλλαγή ήταν μεγάλος ελεγκτικός οίκος που διαθέτει γραφεία στην Πάφο.

Ο Όμιλος JPB ιδρύθηκε στην Ολλανδία και δραστηριοποιείται σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς όπως αυτούς που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα, τη συλλογή και επεξεργασία χημικών αποβλήτων , παροχή υπηρεσιών βιομηχανικής υποστήριξης και logistics, καθαρισμός εργοστασιακών εγκαταστάσεων τόσο χημικών όσο και μηχανικών, εισαγωγή, αγορά και πώληση καθαριστικών για βιομηχανίες και ανάπτυξη λογισμικών και  πληροφορικής.

Ο Όμιλος έχει ήδη επενδύσει στο μετοχικό κεφάλαιο Ιατρικού Κέντρου στην Πάφο, σε ακίνητα ενώ ίδρυσε επίσης την JPB Energy Limited  και την JPB Energy Supplier Limited  (έχει άδειoδοτηθεί από την ΡΑΕΚ) που ασχολούνται με έργα πράσινης ενέργειας, ηλιακούς συλλέκτες, για οικίες και επιχειρήσεις, και παροχή ενέργειας. Επιπλέον βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πάφο ενώ αξιολογούνται αρκετές πιθανές νέες επενδύσεις στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες επαναδειόδοτησης και ανακαίνισης του κτιρίου αρχίζουν άμεσα, με σκοπό την μετατροπή του σε σύγχρονους, πράσινους γραφειακούς χώρους, αποτελώντας στολίδι για την είσοδο της Πάφου.

Πηγή: Economy Today

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ