Πωλήσεις ακινήτων σε 2.672 αλλοδαπούς μέσα σε ένα χρόνο στα κατεχόμενα

O τ/κ Τύπος αναφέρει ότι με το πρόσχημα της «υπερβολικής ζήτησης που προέκυψε», η «κυβέρνηση» προσθέτοντας «μεταβατικές διατάξεις» στο «νόμο» αναγνώρισε σε αλλοδαπούς το «δικαίωμα» απόκτησης πέραν της μίας ακίνητης περιουσίας

Το «υπουργικό συμβούλιο» εξέδωσε 31 διαφορετικές αποφάσεις που επέτρεψαν σε 2.672 αλλοδαπούς να αποκτήσουν περιουσίες στις κατεχόμενες περιοχές εντός του 2022, σύμφωνα με το «νόμο περί μακροχρόνιας μίσθωσης και απόκτησης ακίνητης περιουσίας (αλλοδαπών)».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι με το πρόσχημα της «υπερβολικής ζήτησης που προέκυψε», η «κυβέρνηση» προσθέτοντας «μεταβατικές διατάξεις» στο «νόμο» αναγνώρισε σε αλλοδαπούς το «δικαίωμα» απόκτησης πέραν της μίας ακίνητης περιουσίας και επέτρεψε 3 και 4 πωλήσεις περιουσιών στον κάθε ένα από αυτούς. Η εφημερίδα αναφέρει ότι εργάστηκαν αρκετά γρήγορα και ότι αυτή η αύξηση από 1 τεμάχιο σε 4 έγινε εντός 6 μηνών, κατά την περίοδο 27 Μαΐου-27 Νοεμβρίου 2022.

Μάλιστα ο αριθμός αδειών που εκδόθηκαν εκτοξεύτηκε την πιο πάνω περίοδο, καθώς, ενώ ο μέσος όρος αδειών προς αλλοδαπούς για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου ήταν 140, ανήλθε σε 290 για την περίοδο Ιουνίου-Νοεμβρίου.

Εντούτοις, και παρά την άρση του «δικαιώματος» για απόκτηση 4 κατοικιών, εξακολουθεί να υπάρχει έντονη πίεση καθώς κατατέθηκαν πολλές αιτήσεις πριν τις 27 Νοεμβρίου που ήταν η τελευταία προθεσμία. Μάλιστα, έχει γίνει γνωστό ότι προσωπικό του «κτηματολογίου» αναγκάζεται να εργαστεί υπερωριακά για να τις διεκπεραιώσει, ενώ για το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου το «υπουργικό συμβούλιο» έχει εκδώσει ήδη 227 νέες άδειες.

ΚΥΠΕ – ΓΤΠ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια αύξηση 277% στις αφίξεις Ρώσων και Ουκρανών στα κατεχόμενα το 2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ