Π. Κουρουσίδης: Σε ανοδική πορεία ο τομέας των ακινήτων

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή Capital Today και τον δημοσιογράφο Σωκράτη Ιωακείμ ο εκτιμητής ακινήτων Πόλυς Κουρουσίδης ανέφερε ότι κατά τα τελευταία δυο χρόνια παρατηρείται ανοδική τάση σχετικά με τις πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Συνεργατισμό και ειδικότερα τα ΜΕΔ που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, είπε ότι τα δάνεια είναι συνδεδεμένα με ακίνητα, και θεωρεί ότι ο μέχρι τώρα χειρισμός εκ μέρους των τραπεζών έχει ωφελήσει την οικονομία.

«Σίγουρα τα ΜΕΔ είναι σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι τράπεζες», τόνισε ο κ. Κουρουσίδης , σημειώνοντας ότι «περισσότερο ο συνεργατισμός αφού έχει περισσότερα δάνεια εξασφαλισμένα με σπίτια στην ύπαιθρο τα οποία είναι πολύ δύσκολο να πουληθούν καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον».

Ο κ. Κουρουσίδης, θεωρεί ότι ο συνεργατισμός έχει πολύ καλό πελατολόγιο και δεν θεωρεί ότι το πρόβλημα θα μείνει άλυτο. Ωστόσο, όπως είπε δεν διαβλέπει στο εγγύς μέλλον ότι θα μειωθούν οι τιμές ακινήτων λόγω των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.