Αρχίζουν οι εργασίες για το γήπεδο της Λεμεσού

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου της Λεμεσού.

Οι εργασίες ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου και με βάση τα χρονοδιαγράμματα, το γήπεδο αναμένεται να παραδοθεί σε 28 μήνες, δηλαδή το καλοκαίρι του 2021. Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη των εργασιών συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη με τους εργολάβους και υπηρεσιακούς παράγοντες στα γραφεία του ΚΟΑ υπό τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Ανδρέα Μιχαηλίδη.
 
Σε δηλώσεις του μετά την σημερινή πρώτη σύσκεψη με την κοινοπραξία των εργολάβων που θα αναλάβει το έργο, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η σύσκεψη πήγε πολύ καλά και αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα του όλου έργου.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί σήμερα μπήκαν οι βάσεις του έργου καθώς οι εργασίες ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας πως όλοι θα βρίσκονται εκεί για να είναι μάρτυρες αυτής της ιστορικής στιγμής.
 
Σημείωσε πως τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου θα τηρηθούν με ευλάβεια ούτως ώστε να παραδοθεί το γήπεδο στον κόσμο της Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου στην ώρα του. «Εμείς θα τρέξουμε με όλες τις δυνάμεις μας ούτως ώστε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο μέσα στο χρόνο που έχει τεθεί και είναι οι 28 μήνες», είπε, και διευκρινιστικά ανέφερε πως θα δοθεί στις ομάδες το καλοκαίρι του 2021.
 
Σε ερώτηση για τις προδιαγραφές που πληροί για ευρωπαϊκούς αγώνες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως το γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες, όλων των γύρων εκτός των τελικών των δύο μεγάλων διοργανώσεων.
 
Η χωρητικότητα του γηπέδου ανέρχεται στις 13 χιλιάδες καλυμμένες θέσεις με προσβάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες παντού. «Όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε κανένα κενό. Οπόταν προχωράμε με τα χίλια για το γήπεδο. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλω σήμερα μπροστά σε όλους που θα τρέξουν την κατασκευή του», είπε και κατέληξε: «Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση γιατί είναι η πρώτη ουσιαστική σύσκεψη στην οποία μετέχω ως νέος Πρόεδρος του ΚΟΑ».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ