Πάνω πήγαν οι τιμές των κατοικιών στην Κύπρο - Τι λέει η Στατιστική Υπηρεσία

Με βάση τον Δείκτη Τιμών Κατοικιών, οι τιμές αυξήθηκαν σε σχέση με πέρσι σημειώθηκε, ωστόσο, ελαφριά μείωση συγκρτικά με το α' τρίμηνο του 2023

Αυξημένος κατά 3,2% παρουσιάζεται το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία, ενώ υπολογίζεται στις 109,72 μονάδες.

Συγκρινόμενος με το πρώτο τρίμηνο του 2023 ο ΔΤΚατ μειώθηκε κατά 0,4%. 

Η διακύμανση του Δείκτη για την περίοδο από το 2 ο τρίμηνο του 2022 μέχρι και το 2 ο τρίμηνο του 2023, καθώς επίσης η τριμηνιαία και η ετήσια ποσοστιαία μεταβολή παρουσιάζονται στον πιο κάτω πίνακα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών (ΔΤΚατ) είναι ένας τριμηνιαίος δείκτης που μετρά τη μεταβολή της μέσης τιμής των οικιστικών μονάδων. Καλύπτει όλους τους τύπους οικιστικών μονάδων, καινούριες και υφιστάμενες. Η αξία της γης περιλαμβάνεται στην τιμή.

Ως έτος βάσης (=100) χρησιμοποιείται το 2015.

Η πηγή των στοιχείων που χρησιμοποιούνται για τους επι μέρους δείκτες και τους συντελεστές στάθμισης, είναι το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Διαβάστε επίσης: Αυξάνεται ή μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα; - Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ