Εντός Μαΐου θα παραδοθεί το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου ενημερώθηκε σήμερα για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στον χώρο, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη.

Η Υπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών και για το γεγονός ότι το Δημοτικό Θέατρο θα παραδοθεί προς χρήση τον προσεχή Μάιο. Σημείωσε δε πως το Δημοτικό Θέατρο έχει διαμορφωθεί σε ένα σύγχρονο θέατρο, με μεγαλύτερη αμφιθεατρική κλίση, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1,000 θεατές.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, θα αποτελέσει σημείο πολιτιστικής αναφοράς για τη Λευκωσία και την Κύπρο γενικότερα.

Από της πλευράς του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Μεταφορών, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και τους Λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων, για τη συμβολή τους στην αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας. «Το έργο βαίνει προς ολοκλήρωση και ακόμα ένα παζλ της πολιτιστικής υποδομής του Δήμου Λευκωσίας μπαίνει στη θέση του», συμπλήρωσε ο κ. Γιωρκάτζιης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος του συμβολαίου για την αποκατάσταση είναι €8.7 εκ., ενώ το έργο αναμένεται να παραδοθεί χωρίς ουσιαστική απόκλιση από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ