Ομόφωνη αθωωτική απόφαση για την Aristo Developers και ζεύγος Αριστοδήμου

Αθώοι από το Κακουργιοδικείο είχαν κριθεί σε όλες τις κατηγορίες εκτός από τον Θεόδωρο Αριστοδήμου, η σύζυγός του Ρούλα, ο σχεδιαστής Χρίστος Σολομωνίδης και ο τέως δημοτικός μηχανικός του Δήμου Σάββας Σάββα.

Ομόφωνη απόφαση εξέδωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο με την οποία απορρίπτει τις  εφέσεις που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας εναντίον της απόφασης του Κακουργιοδικείου Πάφου, που αφορούσε τον διαχωρισμό οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί.

Στις 28 Ιουλίου 2015 το μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου με ομόφωνη απόφαση είχε αθωώσει από όλες τις κατηγορίες την εταιρεία , Aristo Developers και το ζεύγος Αριστοδήμου στην υπόθεση. Η έφεση από τη Γενική Εισαγγελία στο Ανώτατο Δικαστήριο για την υπόθεση καταχωρήθηκε στις 6 Αυγούστου του 2015.

Αθώοι από το Κακουργιοδικείο είχαν κριθεί σε όλες τις κατηγορίες εκτός από τον Θεόδωρο Αριστοδήμου, η σύζυγός του Ρούλα, ο σχεδιαστής Χρίστος Σολομωνίδης και ο τέως δημοτικός μηχανικός του Δήμου Σάββας Σάββα.

Σύμφωνα με τον Δικηγόρο Ηλία Στεφάνου, συνήγορο υπεράσπισης του Σάββα Σάββα, τέως Δημοτικού Μηχανικού του Δήμου Πάφου, το Ανώτατο Δικαστήριο σήμερα συμφώνησε με την κρίση του Κακουργιοδικείου Πάφου, ότι οι ενέργειες του Σάββα Σάββα, στα πλαίσια της εν λόγω αίτησης της εταιρείας Aristo “έγιναν καλόπιστα και χωρίς πρόθεση εξαπάτησης ή δολιότητας”.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας Aristo Developers  “το Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζοντας εκτενώς τους λόγους έφεσης, κατέληξε με την πολυσέλιδη ομόφωνη Απόφασή του,  ότι `η κατάληξη του Κακουργιοδικείου περί αθώωσης των εφεσιβλήτων στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ήταν ορθή, και ως εκ τούτου οι εφέσεις απορρίπτονται`”.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία  Aristo , “η  σκληρή δοκιμασία, τόσο της εταιρείας  όσο και του ζεύγους Αριστοδήμου, ξεκίνησε πριν από περίπου έξι χρόνια με την στοχοποίηση  της οικογένειας τους και διήρκησε μέχρι και σήμερα, με την έκδοση της πιο πάνω απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου. Εντούτοις, οι πληγές ουδέποτε θα επουλωθούν πλήρως”.

Η εταιρεία εκφράζει στην ανακοίνωση την διαχρονική εμπιστοσύνη τους  στο θεσμό της δικαιοσύνης.

Με γραπτή του  ανακοίνωση και ο πρώην Δημοτικός Μηχανικός του Δήμου Πάφου Σάββας Σάββα αναφέρει πως “μετά από  έξι σχεδόν χρόνια δοκιμασίας , στοχοποίησης , διασυρμού και συκοφαντίας του ονόματος του και της  οικογένειας  του,  το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε σήμερα 18.3.19 το άτομο του από όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση Aristo”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ