Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάιο

Σε ποια επαρχία έγινε η ακριβότερη πώληση και τι αφορά;

Η Ask Wire, εταιρεία η εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία, για να παρακολουθεί συναλλαγές, ζητούμενες τιμές και την κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων, επεξεργάστηκε και δημοσιεύει τα στοιχεία για τις 10 ακριβότερες πράξεις πώλησης ακινήτων που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2024 και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων Παγκύπρια ήταν συνολικού ύψους €39,3 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε εμπορική ανάπτυξη στον Απόστολο Ανδρέα του Δήμου Λεμεσού, με τιμή €17,65 εκατ.

Η επαρχία Λεμεσού μετρά πέντε συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν οι επαρχίες Πάφου και Λευκωσίας με δύο συναλλαγές έκαστη και η επαρχία Λάρνακας με μία. Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €25,8 εκατ., στην επαρχία Πάφου σε €7,5 εκατ., στην επαρχία Λευκωσίας σε €4,6 εκατ. και στην επαρχία Λάρνακας σε €1,3 εκατ.

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, δέκα ανά επαρχία, τον Μάιο ήταν συνολικής αξίας €66,7 εκατ.

Το 46,2% της αξίας αυτών των 50 ακριβότερων πωλήσεων αναλογεί στα 10 ακίνητα της επαρχίας Λεμεσού και το 20,2% στα αντίστοιχα 10 της επαρχίας Πάφου. Η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της επαρχίας Λευκωσίας πωλήθηκε έναντι €11,5 εκατ., και αντιστοιχεί στο 17,2%, ενώ η δεκάδα της επαρχίας Λάρνακας πωλήθηκε έναντι €5,9 εκατ. και της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου έναντι €5 εκατ.

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι, «Η επαρχία Λεμεσού, ας μου επιτραπεί η έκφραση, επιδεικνύει τη δυναμική της στην κατηγορία των πωλήσεων ακινήτων υψηλής αξίας, σε ένα κομμάτι της αγοράς που κτίζει διαχρονικότητα. Απ’ εκεί και πέρα τον Μάιο έχουμε δει μια αύξηση της αξίας των συναλλαγών ακινήτων υψηλής αξίας σε σύγκριση με τον Απρίλιο σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων Παγκύπρια βλέπουμε ακίνητα από όλες τις επαρχίες πλην της Αμμοχώστου, η ακριβότερη πώληση της οποίας μένει όμως οριακά εκτός καθώς η ακριβότερη πώληση της επαρχίας Λάρνακας την ξεπερνά μόλις κατά δύο χιλιάδες ευρώ». 

Για περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα για την αγορά ακινήτων επισκεφθείτε τη σελίδα της Ask Wire

Διαβάστε επίσης: Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον τουρισμό: Ταχύτερη στελέχωση και προοπτικές ανάκαμψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ